beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Weinig beweging op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, na records op maandag en matige cijfers van retailers en in afwachting van een handelsdeal die er mogelijk nooit komt.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,1 procent lager op 3.120,17 punten, de Dow Jones-index daalde 0,4 procent tot 27.934 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent. 

Een stapje terug is geen verrassing, zei analist Nick Reece van Merk Investments. "We zagen het sentiment behoorlijk optimistisch worden. Dat was waarschijnlijk een beetje overdreven."

Retailers verloren terrein na lagere omzetverwachtingen van Home Depot en een lagere winstverwachting van Kohl's.

Beleggers bleven wachten op de volgende stap in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel beide partijen de laatste tijd dichter bij een akkoord leken te komen, blijven veel beleggers sceptisch. De Chinese regering versterkte gisteren de onzekerheid na berichten dat Beijing pessimistisch is over het vooruitzicht van een handelsdeal, omdat president Trump de tarieven niet wil terugdraaien, zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Handelaren keken ook met een schuin oog naar een wetsvoorstel in de Senaat om de protesten in Hongkong te steunen, en wat dit voor gevolgen kan hebben voor de kansen op een deal met China. Als de wet er komt kunnen er sancties volgen tegen schendingen van de autonomie van Hongkong. De meeste aandacht ging uit naar de hoorzittingen in de impeachmentprocedure tegen president Trump.

 In economisch nieuws bleek het aantal in aanbouw genomen nieuwe woningen in de VS in oktober met 8 procent te zijn gestegen op jaarbasis. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg met 14 procent.

Olie noteerde fors lager, na een bericht dat Rusland niet verder wil snijden in de productie. Een januari-future West Texas Intermediate sloot 3,2 procent in het rood op 55,22 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 60,88 dollar werd betaald, een daling van 2,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1079. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1075 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er eveneens een stand van 1,1075 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot verloor 5 procent, nadat de doe-het-zelf-keten een teleurstellende omzet boekte. Het concern verlaagde ook de omzetverwachting voor het hele boekjaar.

Kohl's rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 123 miljoen dollar, op een omzet van 4,63 miljard dollar. Het aandeel kelderde met 19,5 procent, nadat de retailer tevens zijn outlook voor het hele boekjaar verlaagde.

Het aandeel Myovant Sciences werd 115 procent meer waard, nadat bij een laat-stadium-onderzoek  van een behandeling voor vergevorderde prostaatkanker een respons werd behaald van 97 procent.

Tesla introduceert donderdag zijn 'Cyberpunk' pick-up truck. . De producent van elektrische auto's gaat daarmee de concurrentie aan met de pick-up-trucks van Ford Motor en General Motors. Het aandeel Tesla sloot 2,7 procent hoger. De genoemde rivalen eindigden ruim een half procent lager.

The Medicines Company steeg 20 procent, nadat persbureau Bloomberg meldde dat de Zwitserse farmaceut Novartis een bod overweegt op de fabrikant van cholesterolgeneesmiddelen. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium