beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager de dag uit

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen sloten donderdag lager nu de onzekerheid over een handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten weer groter is geworden.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot donderdag 0,4 procent lager op 402,28 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 13.137,70 punten. De Franse CAC 40 sloot eveneens 0,2 procent in de min met een stand van 5.881,21 punten. De Britse FTSE verloor 0,3 procent en daalde daarmee naar 7.238,55 punten.

"De Europese beurzen lieten bescheiden verliezen zien in het licht van onzekerheid over een mogelijke handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden wees op berichten vanuit de Verenigde Staten dat een eerste akkoord er niet voor 2020 gaat komen. 

Desondanks zou de Amerikaanse president Donald Trump er volgens de South China Morning Post voor openstaan om een nieuwe ronde van importheffingen, die vooralsnog op 15 december zullen ingaan, uit te willen stellen, aldus Madden. "Deze tegenstrijdige berichten maken beleggers onzeker, omdat ze niet meer weten wat ze moeten geloven", aldus de marktvorser. "Vanwege een gebrek aan duidelijkheid, spelen beleggers op veilig."
  
De Chinese toponderhandelaar heeft zijn Amerikaanse gesprekspartners uitgenodigd voor nieuwe gesprekken over een beperkt handelsakkoord dat de spanningen tussen de twee grootste economieën van de wereld moet verlichten. Dat zeggen personen die hierover werden ingelicht tegen persbureau Dow Jones Newswires.

In Frankrijk verscheen donderdagochtend het ondernemersvertrouwen over november, dat stabiel bleef op 105, terwijl de index voor de maakindustrie steeg van 99 in oktober naar 100 voor november. Later op de dag werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone iets is aangetrokken in november. De index ging van 7,6 negatief in oktober naar 7,2 negatief in november. 

Verder ging de aandacht uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank. Beleidsmakers waarschuwden tijdens hun laatste rentevergadering in oktober dat de lage rente de banken in de eurozone pijn kan doen en risico's kan creëren in de financiële sector, maar hielden toch de deur open voor meer renteverlagingen om de vertragende economie te stutten. 

Olie stond hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 58,00 dollar, terwijl de Brent-future op 1,6 procent duurder werd op 63,41 dollar. Oliekartel Opec en diens partners handhaven naar verwachting de beperking op de olieproductie tot halverwege volgend jaar, zo meldde persbureau Reuters donderdag.
De euro/dollar noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1072 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1073 op de borden.
Bedrijfsnieuws

ThyssenKrupp heeft over het afgelopen boekjaar met het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) voldaan aan de eigen, verlaagde, verwachting die het in een eerder stadium al met de markt deelde. De resultaten stelden echter teleur, aldus ThyssenKrupp, dat besloot het dividend te passeren. Voor het nieuwe boekjaar rekent het concern op een oplopend verlies. Het aandeel ThyssenKrupp maakte een koersval van 13,6 procent.

BMW zet nog meer in op elektrisch rijden. BMW hoogde een bestaande overeenkomst met de Chinese batterijproducent Contemporary Amperex Technology op. De waarde ging van 4,5 miljard naar 7,3 miljard euro. Het aandeel BMW sloot 0,4 procent hoger.

Concurrent Volkswagen gaat in 2020 4 miljard euro investeren in China, waarvan 40 procent bedoeld is voor elektrisch rijden. Het aandeel steeg 0,8 procent. Daimler steeg zelfs 1,9 procent.
Royal Mail heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de winstgevendheid op peil gehouden, ondanks de politieke en economische onrust rond Brexit, en handhaafde zijn winstverwachting voor heel dit jaar. Royal Mail blijft mikken op een aangepaste operationele winst van 300 miljoen tot 340 miljoen pond in het huidige boekjaar, dat loopt tot eind maart 2020. Royal Mail moest donderdag in Londen 16 procent van zijn beurswaarde prijsgeven. Volgens analisten geeft het postbedrijf de externe omstandigheden de schuld, maar is het zelf gewoon te laat in actie gekomen. Het aandeel verloor 14,2 procent. 

Sanofi zou volgens persbureau Bloomberg de toekomst van zijn consumententak tegen het licht houden. Het aandeel van de Franse farmaceut won donderdag 2,4 procent.

British American Tobacco won in Londen 3,9 procent. De Amerikaanse Food and Drug Administration wil het nicotinegehalte in sigaretten minder beperken dan aanvankelijk het voornemen was. 

Tussenstand Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 3.098,70 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium