beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger, na de publicatie van diverse samengestelde inkoopmanagersindices uit Japan en de eurozone over november.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 0,3 procent op 403,30 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,1 procent naar 13.155,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 0,3 procent met een stand van 5.899,23 punten. De Britse FTSE liep vrijdag 0,9 procent op naar 7.313,86 punten.

Uit China kwam vrijdag nog maar weer eens het signaal dat de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten in elk geval constructief verlopen en dat Beijing, weliswaar niet tegen alle condities, toch heel graag een akkoord wil.

Over het geheel genomen leken de voorlopige inkoopdata uit de muntunie weinig opwaarts potentieel te bevatten. De toespraak van voorzitter Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank van vanochtend bevatte verder weinig nieuwe inzichten.

De Duitse economie is in het derde kwartaal van dit jaar iets gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. De definitieve groei kwam uit op 0,1 procent op kwartaalbasis, gelijk aan de voorlopige raming. De industrie in Duitsland is in november in een lager tempo gekrompen, terwijl de bedrijvigheid in de dienstensector juist iets minder hard groeide.

De Britse industrie kromp in november juist in een hoger tempo, terwijl de bedrijvigheid in de dienstensector ook een krimp liet zien.

De industrie in Frankrijk is in november in een hoger tempo gegroeid, maar de dienstensector maakte een pas op de plaats.

In de Verenigde Staten staan voor vandaag twee cijfers op het programma, beiden in de tweede helft van de middag: de samengestelde inkoopmanagersindex over november in een eveneens voorlopige meting en de definitieve calculatie van het consumentenvertrouwen over november zoals deze wordt berekend door de universiteit van Michigan.

Olie noteerde vrijdag lager. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het rood op 59,37 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 63,91 dollar werd betaald, een daling van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1059. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1062 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1057 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft goedkeuring gegeven voor een uitbreiding van de trans-Atlantische joint venture tussen Delta Air Lines, Air France, KLM, en Virgin Atlantic. De koers van het aandeel Air France-KLM noteerde vrijdag 3,1 procent hoger

In Londen voert Fresnillo met een verlies van 2,0 procent de korte lijst van dalers aan. Het gros van de aandelen in de hoofdindex noteren een plus en daarvan noteert de helft een procent of meer winst. Hoogvlieger is vrijdag Associated Britisch Foods met een winst van 2,5 procent.

In Frankfurt noteerde meer dan de helft van de hoofdfondsen onder het slot van donderdag, maar er waren aan die zijde van het bord geen uitschieters. Die waren er bij de plussen evenmin.

Parijs zag ArcelorMittal 4,2 procent oplopen, maar dat was dan ook het enige aandeel met een vermeldenswaardige uitslag.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het groen.

Wall Street is donderdag licht lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent in het rood op 3.103,54 punten, terwijl de Dow Jones index eveneens 0,2 procent inleverde op 27.766,29 punten. Techbeurs Nasdaq verloor ook 0,2 procent op 8.506,21 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium