beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

China waarschuwt VS over steun aan Oeigoeren - media

(ABM FN-Dow Jones) China heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd dat wetgeving die vraagt om strenger optreden tegen Beijings onderdrukking van de Oeigoeren invloed zal hebben op de relatie tussen de twee landen. Dit berichtte Reuters woensdagavond op basis van ingewijden.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde dinsdag in met een wet die de Chinese aanpak van de Oeigoeren veroordeelt. De Senaat moet nog instemmen en vervolgens is een handtekening nodig van president Donald Trump.

De actie is opnieuw tegen het zere been van Beijing, net als eerdere Amerikaanse steun aan Hongkong. Het zou zelfs een gedeeltelijk handelsverdrag tussen de VS en China in gevaar kunnen brengen, citeerde Reuters diverse bronnen. 

Een woordvoerster van het Chinese ministerie van buitenlandse zaken benadrukte woensdag dat China zal reageren wanneer Amerika maatregelen neemt die de Chinese belangen schaden. 

Indien de komende twee weken geen aanzienlijke vooruitgang wordt geboekt in de handelsbesprekingen, dan treden op 15 december aanstaande nieuwe importtarieven op Chinese goederen in werking. 

Hoewel er wel enig optimisme is over het halen van die deadline, zo berichtte persbureau Bloomberg eerder op de dag, wordt er nog altijd stevig onderhandeld over de details, zoals het terugdraaien van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de import van landbouwproducten uit de VS door China.