beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street omarmt hoop op handelsdeal

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag hoger gesloten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in de plus op een slot van 27.649,78 punten. De S&P 500 steeg 0,6 procent op 3.112,76 punten en de Nasdaq ging 0,5 procent hoger op een slot van 8.566,67 punten.

Daarmee draaide het beeld 180 graden ten opzichte van maandag en dinsdag toen de opgelaaide handelsvrees beleggers naar de zijlijn dwong. 

Dinsdag verklaarde president Trump dat hij het geen slecht idee zou vinden als er pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020 een handelsverdrag wordt gesloten met China.

Woensdag was hij juist te spreken over de voortgang van de gesprekken. Verder meldde persbureau Bloomberg dat een deal tussen de VS en China nog altijd mogelijk is voordat op 15 december aanstaande nieuwe importheffingen op Chinese goederen ingaan.

Volgens marktkenners hebben beide landen er baat bij dat er snel een handelsverdrag wordt gesloten. "Trump gaat een verkiezing tegemoet en kan vooruitgang op handelsgebied goed gebruiken. En China kampt met een groeivertraging en de problemen in Hongkong", aldus econoom Kallum Pickering van Berenberg.

Wat de handelsrelatie opnieuw onder druk kan zetten is de Amerikaanse steun aan de Oeigoeren, die ernstig worden onderdrukt in China. Het Huis van Afgevaardigden nam dinsdag een wet aan die eist dat harder wordt opgetreden tegen Beijing. De wet moet nog door de Senaat en naar Trump voor ondertekening maar volgens persbureau Reuters zou dit een gedeeltelijk Amerikaans-Chinees handelsakkoord in gevaar kunnen brengen. Onlangs spraken de Aerikanen ook al steun uit voor de mensenrechten in Hongkong.

Op macro-economisch vlak was er woensdag aandacht voor inkoopdata uit de Amerikaanse dienstensector. Het beeld was verdeeld, net als eerder deze week toen inkoopmanagersindices over de industrie in de VS verschenen. Onderzoeksbureau Markit zag in november een sterkere groei van de Amerikaanse dienstensector, terwijl ISM juist een daling van de activiteit meldde. 

Een andere tegenvaller voor de Amerikaanse economie was de banengroei in de private sector in november. Er kwamen afgelopen maand slechts 67.000 banen bij, waar op ruim het dubbele was gerekend. Het ADP-rapport wordt gezien als voorloper van de officiële banencijfers die vrijdag verschijnen.

"De arbeidsmarkt [in de VS] verliest zijn glans", aldus econoom Mark Zandi van Moody's Analytics en ADP.

Volgens econoom Andrew Grantham van CIBC World Markets laat het ADP-banencijfer zien dat het onderliggende momentum van de Amerikaanse economie verslechtert, waarbij het driemaands gemiddelde van de ADP-cijfers een economische groei suggereert van ongeveer 1 procent in het huidige vierde kwartaal.

De euro/dollar noteerde woensdagavond licht lager op 1,1078
 
Olie werd ruim 4 procent duurder na een daling van de Amerikaanse olievoorraden. Donderdag begint de tweedaagse OPEC-vergadering in Wenen. Volgens de laatste berichten zou Saoedi-Arabië druk zetten op landen die zich momenteel niet aan de gemaakte afspraken houden door te dreigen met een eigen productieverhoging.

Bedrijfsnieuws
 
Campbell Soup zag in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht dalen en heeft de vooruitzichten voor het hele boekjaar licht neerwaarts bijgesteld. Het aandeel steeg toch 1,9 procent.

Mede-oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google treden terug uit het actieve management van Google's moederbedrijf Alphabet. Aan de huidige topman van Google, Sundar Pichai, de taak om het bedrijf te besturen te midden van steeds strenger wordende regelgeving. Brin en Page blijven niet-uitvoerend bestuurders. Het aandeel van Alphabet won 1,9 procent.

Beyond Meat en Impossible Foods overwegen China als hun volgende grote markt voor plantaardige vleesproducten. Het aandeel Beyond Meat daalde 3,0 procent.

Het aandeel GoPro ging woensdag 1,0 procent omhoog nadat CEO Nick Woodman dinsdag nabeurs bekendmaakte dat de nieuwe camera van het bedrijf prima is verkocht rond Thanksgiving. 

De zakelijke berichtendienst Slack Technologies daalde woensdag 3,9 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers nabeurs.

Aandelen van online reisbureau Expedia werden woensdag 6,2 procent meer waard nadat bekend werd dat de CEO en CFO moeten vertrekken vanwege onenigheid met de raad van bestuur.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium