beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Beurzen VS sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met winst gesloten. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.117,43 punten, de Dow Jones index won  0,1 procent op 27.677,79 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 8.570,70 punten.

De Amerikaanse beurzen bewogen het grootste deel van de dag rond het nulpunt maar wisten er in het laatste uur toch nog een plus uit te persen. 

Beleggers volgen de onderhandelingen tussen China en de VS op de voet, zo gaf portfoliomanager Sandy Villere van het Villere Balanced Fund aan, "ik verwacht dat de volatiliteit op de markten zal gaan toe nemen richting de deadline voor het invoeren van nieuwe importtarieven van 15 december. 

Hoofdbeleggingen John Lynch van LPL Financial benadrukte wel dat er nu eens vorderingen aan het handelsfront dienen te worden gemaakt, "de economische groei en de bedrijfswinsten zullen anders in 2020 achterblijven."

In de VS stonden vandaag drie macro-economische cijfers op de agenda, de handelsbalans, de steunaanvragen en de fabrieksorders.

Het handelstekort daalde van 51,1 miljard dollar in september naar 47,2 miljard dollar in oktober. De export daalde 0,2 procent, terwijl de import zelfs met 1,7 procent daalde.

"De recessie-angst is verleden tijd met een arbeidsmarkt die zo sterk als een stier is, en het teruglopen van het handelstekort zal de economie dit kwartaal helpen te groeien",  stelde hoofdeconoom Chris Rupkey van MUFG.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 november gedaald. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 203.000. Een week eerder stond de teller nog op 213.000.

Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken stegen in oktober met 0,3 procent, na een krimp van 0,8 procent in september. Economen rekenden voor oktober ook op een toename met 0,3 procent.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange onveranderd op 58,43 dollar.

Oliehandelaren zijn in afwachting van de uitkomsten van een tweedaagse vergadering van oliekartel OPEC op donderdag en vrijdag. The Wall Street Journal meldde dat een aantal olieproducerende landen onder aanvoering van Saoedi-Arabië en Rusland zou aandringen om de productie-inperking met nog eens 500.000 vaten per dag uit te breiden. 

Degenen die hopen op een snelle beslissing vandaag van de OPEC kunnen vandaag wel eens worden teleurgesteld, denkt ING. "Zoals gewoonlijk kan de vergadering langer duren dan gepland, dus wees daar maar op voorbereid."

De euro/dollar noteerde op 1,1105. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Vrijdag zullen de ogen van de beleggers met name gericht zijn op het Amerikaanse banenrapport. Daarnaast staan ook nog het consumentenvertrouwen en de groothandelsvoorraden op het programma.

Bedrijfsnieuws
Tiffany daalde 0,1 procent, nadat de Amerikaanse juwelier met tegenvallende resultaten naar buiten kwam. Zowel de winst als de omzet stelde teleur.
 
Kroger boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 263 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, op een omzet van krap 28 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,47 dollar tegenover 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,49 dollar per aandeel. Kroger daalde 3,0 procent.

Dollar General won 1,0 procent. De retailer boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 365,6 miljoen dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel, op een omzet van 7 miljard dollar.

Slack Technologies noteerde 5,7 procent hoger, nadat de aanbieder van communicatiediensten voor bedrijven woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde.

De Federal Trade Comission heeft zijn onderzoek naar de marktdominantie van Amazon.com uitgebreid naar de cloud-activiteiten van het bedrijf. Het aandeel noteerde desondanks 1,2 procent lager.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium