beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden maandag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 3.139,68 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 27.926,56 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 8.632,03 punten.

Wall Street is in afwachting van een reeks centrale bankvergaderingen en verdere duidelijkheid over de Chinese-Amerikaanse-handelsbesprekingen, terwijl de tariefdeadline van 15 december nadert, waarbij nieuwe Amerikaanse tarieven op Chinese goederen van kracht worden.

Het monetair beleid zal komende week centraal komen te staan, waarbij de Federal Reserve zijn beleidsvergadering op dinsdag begint en de Europese Centrale Bank, onder leiding van de nieuwe voorzitter Christine Lagarde, donderdag bijeenkomt. Er wordt van geen van beide banken een wijziging van het beleid voorzien.

Ondertussen volgen beleggers met argusogen de ontwikkelingen rond de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China in aanloop naar de deadline van 15 december. Sommige marktanalisten verwachten dat Trump het opleggen van nieuwe tarieven zal uitstellen terwijl onderhandelaars aan een deal werken. Economisch adviseur Larry Kudlow zei vrijdag dat "er geen willekeurige deadlines" zijn om een eerste-fase- handelsovereenkomst af te sluiten.

Afgelopen vrijdag schudde de markt alle zorgen over de handel van zich af na een sterk Amerikaans banenrapport. In november creëerde de Amerikaanse economie 266.000 nieuwe banen, wat de sterkste stijging sinds januari markeerde. 

"Vrijdag ging het allemaal om de Amerikaanse arbeidsdata, die de verwachtingen ruimschoots overtroffen", zei analist Marios Hadjikyriacos van XM. "De kers op de taart waren de vertrouwensdata voor december, die op het hoogste niveau sinds mei uitkwamen, waardoor de zorgen over een recessie uit de weg werden geruimd", voegde hij toe. "De sterke data ondersteunen de verwachting dat de Fed zijn neutrale houding tijdens de beleidsbijeenkomst zal bevestigen", zei Hadjikyriacos.

Het Chinese ministerie van handel zei maandag dat Beijing hoopt dat de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten binnenkort tot een "bevredigend" resultaat zullen leiden.

De euro/dollar noteerde op 1,1064. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1069 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1057 op de borden. 

Olie noteerde maandag vrijwel vlak.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf en de arbeidsproductiviteit en kosten in het derde kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde maandag 1,9 procent hoger, ondanks berichten dat een Tesla Model 3 op de automatische piloot tegen twee voertuigen is gebotst, waaronder een politiewagen.

Merck & Co verloor 0,1 procent, na het nieuws dat de farmaceut voor 2,7 miljard dollar ArQule overneemt. ArQule steeg 103,62 procent.

United Health Group daalde 0,3 procent, na het nieuws dat dochterbedrijf OptumRx Diplomat Pharmacy overneemt voor 4 dollar per aandeel. Diplomat daalde 32,4 procent.

Sanofi verloor 0,4 procent. De Franse farmaceut neemt biotechbedrijf Synthorx over voor circa 2,5 miljard dollar. Synthorx steeg 170,7 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen