beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street richtingloos

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen schommelden dinsdag rond de slotkoersen van maandag, weifelend over het bericht dat een Amerikaans-Chinese deal voor 15 december nieuwe importheffingen kan vermijden.

De toonaangevende aandelenindices stegen 0,1 procent.

Ook keken beleggers naar nieuws over een aanpassing van het Noord-Amerikaanse vrijhandelsakkoord en een monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve, die dinsdag begon en woensdag is afgelopen.

Er zijn tegenstrijdige signalen over de stand van zaken tussen Washington en Beijing. 
De waarnemend stafchef van het Witte Huis Mich Mulvaney zei bij een bijeenkomst in Washington dat de aankomende verhoging van de Amerikaanse importheffingen op Chinese exportgoederen op 15 december nog steeds op tafel ligt. Zakenkrant The Wall Street Journal rapporteerde echter dat er wordt gewerkt aan een uitstel. 

Maandag zijn de presidentiële adviseur Jared Kushner nog dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China "de goede kant opgaan". 

"Vanmorgen was er een uitstel in de maak. Nu misschien niet meer", zei Jamie Cox van Harris Financial Group. "Het hoort bij de onderhandelingen, blijkbaar. Maar ik betwijfel ten zeerste of de heffingen van 15 december zullen doorgaan, nu we midden in de impeachment zitten." Het Congres voert een procedure die moet bepalen of president Donald Trump moet worden afgezet voor ambtsmisbruik.

"De hel kan losbarsten als de heffingen niet worden uitgesteld", zei marktanalist Stephen Innes van AxiTrader eerder dinsdag. Dat zou wijzen op een verdere escalatie van het handelsconflict.
 
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in november is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 102,4 in oktober naar 104,7 afgelopen maand. Een index voor de arbeidsproductiviteit liet een geringe daling zien. De arbeidskosten stegen iets sterker dan verwacht.

De euro/dollar noteerde op 1,1096. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1062 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Netflix zakte 2,9 procent, na een adviesverlaging door Needham. De analist voorspelt dat de videostreamingdienst volgend jaar 4 miljoen abonnees kwijtraakt aan de concurrentie.

NortonLifeLock won 3,2 procent, op een bericht in The Wall Street Journal dat verschillende partijen geinteresseerd zijn in een overname. 
 
Stitch Fix won 6 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers voor de onlinedienst voor persoonlijke styling.

Ook auto-onderdelenverkoper AutoZone won terrein na goede kwartaalcijfers. Het aandeel steeg 7 procent.

Designer Brands ging juist onderuit na tegenvallende resultaten. Het aandeel leverde 17 procent in.
 
Amazon.com verloor 0, 5 procent. De e-commerce- en cloud-gigant verklaarde maandag dat Trump zijn positie heeft misbruikt door "ongepaste druk" uit te oefenen op besluitvormers van het Pentagon om een militair contract ter waarde van 10 miljard dollar niet aan Amazon te gunnen. Het contract ging uiteindelijk naar concurrent Microsoft.

Canopy Growth noteerde 6,6 procent lager, nadat het Canadese cannabisbedrijf maandag nog 14,2 procent steeg op de aankondiging dat David Klein, de huidige CFO van Constellation Brands, de nieuwe CEO wordt van het bedrijf.

Morgan Stanley steeg 0,3 procent, nadat Bloomberg meldde dat de Amerikaanse bank wereldwijd 1.500 banen gaat schrappen.