beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street omarmt rentebesluit Fed

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag hoger gesloten. De S&P 500 eindigde 0,3 procent in de plus op een slot van 3.141,63 punten. Voor de Dow Jones index restte op een slotstand van 27.911,30 punten, een winst van 0,1 procent. De Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8.654,05 punten. 

De handelsdag stond in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve. De belangrijkste rente werd conform de verwachting gehandhaafd in een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent. Uit de dot plot van de Fed bleek verder dat de beleidsmakers erop rekenen dat de rente in 2020 niet wordt aangepast.

Daarmee lijkt de centrale bank klaar met het verlagen van de rente uit voorzorg om zo de economie te ondersteunen, aldus econoom Brian Coulton van Fitch Ratings.

Economen van Goldman Sachs vinden dat de renteverlagingen van de Fed lof verdienen, omdat de centrale bank daarmee snel heeft om weten te schakelen. Begin 2019 rekende de centrale bank er namelijk nog op dat de rente juist omhoog zou gaan. Uiteindelijk kwamen er juist drie renteverlagingen. Dit heeft de financiële omstandigheden verbeterd en de economische outlook voor de VS versterkt, aldus Goldman Sachs. 

Hoewel de Fed er zelf momenteel niet op rekent dat de rente in 2020 wordt verlaagd, denkt ruim de helft van de markt nog altijd dat de federal funds rate komend jaar één keer omlaag gaat. 

Voorzitter Jerome Powell van de Fed herhaalde woensdag in zijn toelichting dat het monetaire beleid niet in steen is gebeiteld en dat er ingegrepen kan worden wanneer de vooruitzichten materieel veranderen. Volgens Powell is een renteverhoging voorlopig uitgesloten want daarvoor moet de inflatie voor een langere periode rond de doelstelling van 2 procent uitkomen.

Woensdagmiddag werd bekend dat de inflatie in de Verenigde Staten in november op jaarbasis is uitgekomen op 2,1 procent, van 1,8 procent in oktober.

"Het is het hoogste inflatiecijfer in een jaar", merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. 

De euro/dollar noteerde woensdagavond 0,4 procent hoger op 1,1140. Olie werd bijna een procent goedkoper na een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Chevron schrijft meer dan 10 miljard dollar af op zijn bezittingen, meldde het Amerikaanse olie- en aardgasbedrijf dinsdagavond. Met name het schaliegas in de streek Appalachia is minder winstgevend dan eerder voorspeld, als gevolg van het ruime mondiale aanbod van olie en gas. Het aandeel daalde 1,4 procent.

Sectorgenoot Exxon Mobil daalde 0,2 procent na een uitspraak van een New Yorkse rechter. Die oordeelde dat de energiereus beleggers niet heeft misleid in een rechtszaak die was aangespannen door de staat New York. Exxon Mobil zou beleggers niet hebben gewaarschuwd voor de kosten van toekomstige regelgeving tegen klimaatverandering. Er lopen in andere rechtbanken meer van dit soort zaken. Hoewel er geen sprake is van beursfraude, benadrukte de rechter dat deze uitspraak Exxon Mobil niet ontslaat van aansprakelijkheid voor klimaatverandering.

Home Depot heeft de outlook voor het lopende boekjaar bevestigd en verwacht voor het nieuwe boekjaar een omzetgroei van 3,5 tot 4,0 procent. De operationele marge over 2020 komt naar verwachting uit op ongeveer 14,0 procent. Het aandeel sloot woensdag 1,8 procent lager.

Boeing won 0,6 procent. Volgens The Wall Street Journal wist toezichthouder FAA al na de eerste crash met het toestel 737 MAX dat er grote risico's waren en kans op meer ongelukken. Verder is de kans nihil dat de toestellen dit jaar al weer mogen vliegen. De FAA neemt de tijd voor de goedkeuring van de toestellen, zei het woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

JPMorgan Chase gaat een aparte divisie opzetten waarin de Amerikaanse vermogensbeheeractiviteiten worden ondergebracht. Dit meldde The Wall Street Journal woensdag op basis van een interne memo. Het aandeel daalde 0,3 procent.

Opvallende koersdalingen waren er woensdag voor Children's Place en GameStop, na tegenvallende resultaten. De aandelen daalden respectievelijk 23 en 15 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium