beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures VS licht in de plus

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Het lijkt er op dat de markten de winsten van woensdag na de toelichting van de Federal Reserve op het monetaire beleid vast weten te houden.

Voorzitter Jerome Powell van de Fed herhaalde woensdag in zijn toelichting dat het monetaire beleid niet in steen is gebeiteld en dat er ingegrepen kan worden wanneer de vooruitzichten significant veranderen. Volgens Powell is een renteverhoging voorlopig uitgesloten want daarvoor moet de inflatie voor een langere periode rond de doelstelling van 2 procent uitkomen.

Donderdag zullen de ogen van de belegger meer gericht zijn op Europa. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk staan op de agenda.

Van de ECB wordt weinig spannends verwacht en kijken beleggers vooral hoe Christine Lagarde het doet tijdens haar eerste persconferentie als voorzitter.

De parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk zouden wel voor wat beweging kunnen zorgen. Vooralsnog is de verwachting dat premier Boris Johnson zijn benodigde absolute meerderheid haalt om een Brexit-deal makkelijker door het Lagerhuis te loodsen. De verkiezingsuitslag zal echter pas vrijdag bekend worden.

Olie werd donderdag duurder. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het groen op 59,05 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 64,22 dollar werd betaald, een stijging van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1133. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1139 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1140 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Philips heeft klachten ingediend bij een Amerikaanse rechtbank tegen Fitbit en Garmin voor de schending van patenten. Zowel bij Fitbit als Garmin, fabrikanten van zogeheten 'wearables', gaat het om vier patenten van Philips, die onder andere betrekkingen hebben op GPS- en audio-technologieën voor hardlooptrainingen, beveiligingsmechanismes voor het verzenden van persoonlijke gegevens, draagbare apparaten die met het internet verbonden zijn, en het omgaan met onderbroken verbindingen. Philips besloot tot actie, nadat gesprekken met Fitibt en Garmin niet het gewenste resultaat opleverden.

Fiat Chrysler heeft na General Motors en Ford overeenstemming bereikt met vakbond United Auto Workers. Het contact dat overeen is gekomen heeft een looptijd van 4 jaar. Verwacht wordt dat met deze overeenkomst de loonkloof tussen de Fiat Chrysler en zijn concurrenten verkleind wordt.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent hoger op 3.141,63 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 27.911,30 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8.654,05 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium