beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street richting hoger slot

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst donderdag af op een hoger slot. Met nog een paar uur handel te gaan, noteerde de S&P 500 0,6 procent in de plus, steeg de Dow Jones index 0,5 procent en won de Nasdaq 0,4 procent.

"De bewegingen van donderdag zijn gerelateerd aan een Amerikaans-Chinese handelsdeal die eraan lijkt te komen", aldus marktstrateeg Terry Sandven van U.S. Bank Wealth Management.

Wat de markten donderdag aanvankelijk een flinke duw in de rug gaf, was een tweet waarin de Amerikaanse president Donald Trump aangaf dat een grote deal met China nabij is. Volgens bronnen van Dow Jones Newswires zouden Amerikaanse onderhandelaars bereid zijn om tot wel 50 procent van de bestaande importheffingen op 360 miljard dollar aan Chinese goederen in te trekken. Ook worden de nieuwe heffingen die aanstaande zondag 15 december ingaan, mogelijk geschrapt. 

Halverwege de handelssessie in New York, namen de markten weer wat gas terug, mogelijk omdat nog China de uitspraken van Trump niet bevestigde.

"China houdt vast aan eerdere uitspraken dat alleen wanneer de tarieven helemaal worden teruggedraaid, een eerste fasedeal wordt afgerond", waarschuwde marktstrateeg Bethel Loh van Think Markets. 

Het voorzichtige optimisme over een mogelijke handelsdeal verdreef een weinig spannend rentebesluit van de Federal Reserve naar de achtergrond. De Fed handhaafde woensdagavond de belangrijkste rente en lijkt vooralsnog niet van plan om het monetaire beleid in 2020 aan te passen. Wel benadrukte voorzitter Jerome Powell dat dit niet in steen is gebeiteld en het beleidscomité kan ingrijpen wanneer de situatie hierom vraagt.

Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank bevatte donderdagmiddag ook geen vuurwerk en zeker niet voor beleggers in de VS. De markt was vooral benieuwd naar de eerste persconferentie van de kersverse voorzitter Christine Lagarde.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten afgelopen week flink is gestegen, van 203.000 naar 252.000 stuks.

De Amerikaanse producentenprijzen bleven in november stabiel, waar een lichte stijging was voorspeld.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1104. Olie werd ruim een procent duurder. De olieproductie van landen die geen lid zijn van het oliekartel OPEC zal volgend jaar stijgen, maar minder dan eerder verwacht. Dit stelde het Internationaal Energieagentschap donderdag in zijn maandrapport.

Bedrijfsnieuws

Philips heeft klachten ingediend bij een Amerikaanse rechtbank tegen Fitbit en Garmin vanwege de schending van patenten. Aandelen Fitbit en Garmin noteerden donderdag licht lager.

Fiat Chrysler heeft na General Motors en Ford overeenstemming bereikt met vakbond United Auto Workers. Het contact dat overeen is gekomen heeft een looptijd van 4 jaar. Verwacht wordt dat met deze overeenkomst de loonkloof tussen de Fiat Chrysler en zijn concurrenten verkleind wordt. Het aandeel steeg 1,9 procent.

Starbucks noteerde twee procent hoger nadat JPMorgan het advies voor het bedrijf verhoogde van een Houden advies naar een Overwogen advies.

Southwest Airlines heeft met Boeing een schikking getroffen ter waarde van 125 miljoen dollar naar aanleiding van de problemen met de 737 MAX toestellen. Het bedrag van 125 miljoen dollar zal Southwest Airlines verdelen onder het personeel. Het aandeel van Southwest steeg 2 procent, terwijl Boeing een procent daalde.

General Electric steeg bijna 4 procent na een adviesverhoging naar Kopen bij UBS.

Cloudsoftwarebedrijf Bill.com beleefde donderdag zijn beursgang. Op een uitgifteprijs van 22 dollar, steeg het aandeel vervolgens bijna 60 procent naar ruim 35 dollar.

Na het slot donderdag komen Adobe, Oracle en Broadcom met kwartaalcijfers. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium