beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Beurzen wereldwijd veerden op na berichten dat de Amerikaanse president heeft ingestemd met een eerste handelsovereenkomst met Beijing. Donald Trump zou onder andere akkoord zijn gegaan met het  verlagen van bestaande importheffingen tot wel 50 procent. De nieuwe Amerikaanse heffingen die zondag van kracht zouden gaan, worden tevens gecanceld. China zou onder andere hebben beloofd meer Amerikaanse landbouwproducten te kopen en intellectuele eigendomsrechten beter te beschermen. Hoewel de deal door het Witte Huis nog niet is bevestigd, wordt verwacht dat de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer op zijn minst de contouren van de deal vrijdag zal prijsgeven, zei een persoon bekend met de situatie.

Voorbeurs ontstond toch enige druk, na berichten dat China nog altijd twijfelt over de eisten van de VS om Amerikaanse landbouwgoederen te kopen. 

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees erop dat het [Amerikaanse] aanbod werd vergezeld door de waarschuwing dat de heffingen opnieuw zullen worden verhoogd als China de gemaakte afspraken schendt.

"De geopolitieke risico's, waarvan wordt gedacht dat ze de wereldwijde economische groei de kop indrukken, lijken ongelofelijk genoeg in de afgelopen 24 uur op grootste wijze bijna opgelost te worden", zei marktanalist Chris rupkey van MUFG. "De vooruitzichten voor 2020 zien er nu beter uit dan de afgelopen maanden het geval was", voegde hij toe.

Daarnaast reageerden markten wereldwijd positief op de uitslag van de Britse parlementsverkiezingen, die donderdag plaatsvonden. De Conservatieve Partij onder leiding van premier Boris Johnson heeft bij deze verkiezingen een overtuigende overwinning geboekt. De Brexitdeal met de Europese Unie kan nu vermoedelijk probleemloos door het parlement worden geloodst.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de verkopen in de Amerikaanse detailhandel in november op maandbasis zijn gestegen met 0,2 procent,. Op jaarbasis was sprake van een toename van 3,3 procent.

De importprijzen en exportprijzen zijn in november op maandbasis met 0,2 procent gestegen, terwijl de importprijzen op jaarbasis met 1,3 procent daalden, evenals de exportprijzen.

Later op de dag volgen de bedrijfsvoorraden van oktober.

De euro/dollar noteerde op 1,1171. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar ook op 1,1178 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1128 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,9 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Cloudsoftwarebedrijf Bill.com noteerde voorbeurs 1,4 procent lager. Het concern beleefde donderdag zijn beursgang. Op een uitgifteprijs van 22 dollar, sloot het aandeel de eerste handelsdag 62 procent hoger af op 35,64 dollar.

Facebook noteerde voorbeurs 0,1 procent hoger. The Wall Street Journal meldde dat de Federal Trade Commission stappen overweegt tegen het social mediabedrijf vanwege mededingingsbezwaren.

Oracle daalde voorbeurs 2,3 procent. Het sofwarebedrijf rapporteerde donderdag laat een hogere winst en vrijwel vlakke omzet over het afgelopen kwartaal.

Adobe won 2,6 procent. Hoewel het softwarebedrijf een hogere winst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal, kwamen de resultaten onder de verwachting uit.

Broadcom noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent lager. De chipmaker beloofde een winstherstel in het lopende boekjaar, na zwakke cijfers over het vierde kwartaal.

McDonald's steeg 0,2 procent. De National Labour Relations Board heeft een federale rechter opgedragen een schikking goed te keuren in een zaak die betrekking heeft op de status van de fasfoodketen als een 'gezamenlijke' werkgever, waardoor het bedrijf wordt beschermd tegen aansprakelijkheid voor de werknemers die bij Amerikaanse franchisenemer van McDonald's werken.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent hoger op 3.168,57 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 28.132,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 8.717,32 punten. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen