beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde vrijdag licht hoger, met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 en Dow Jones index stegen minder dan 0,1 procent en de Nasdaq won 0,3 procent.

De Verenigde Staten en China hebben vrijdag een akkoord bereikt over een gedeeltelijk handelsverdrag. De zogeheten Fase 1 deal omvat onder meer afspraken over landbouw en de bescherming van intellectueel eigendom. Zo zal Beijing meer Amerikaanse landbouwproducten afnemen.

Verder heeft de VS toegezegd dat bestaande importheffingen gefaseerd worden teruggedraaid. Op een deel van de Chinese producten blijft een importheffing gelden van 25 procent, voor een ander deel wordt dit verlaagd naar 7,5 procent. Geplande heffingen die op zondag 15 december aanstaande in zouden gaan, zijn van de baan.

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump wordt direct gestart met de onderhandelingen over een Fase 2 deal.

De aandelenmarkten reageerden aanvankelijk positief maar namen vervolgens toch gas terug. "Een klassiek geval van 'sell the news'", aldus vermogensbeheerder R.J. Grant van KBW. Volgens de marktkenner zijn er bepaalde facetten van de deal nog steeds wat vaag.

Volgens analist Randy Frederick van Charles Schwab is de deal niet zo robuust als gedacht, "dus is het logisch dat de markt een stap terug doet en er wat winsten worden genomen."

Frederick rekent er niet op dat een Fase 2 deal voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020 wordt gesloten. En dus is het de vraag of de economische data en winstcijfers voldoende zullen zijn om de markt te stuwen, aldus de analist.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de verkopen in de Amerikaanse detailhandel in november op maandbasis zijn gestegen met 0,2 procent. Dat was een tegenvaller, want de markt rekende op een toename van 0,5 procent.

De import- en exportprijzen in de VS zijn in november op maandbasis met 0,2 procent gestegen en op jaarbasis met 1,3 procent gedaald. Verder bleken de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in oktober licht gestegen.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond licht lager op 1,1118. Olie werd 1,5 procent duurder en noteerde rond de 60 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Cloudsoftwarebedrijf Bill.com noteerde 2,3 procent hoger. Het concern beleefde donderdag zijn beursdebuut. Op een uitgifteprijs van 22 dollar, sloot het aandeel zijn eerste handelsdag 62 procent hoger af op 35,64 dollar.

Facebook noteerde 1,0 procent lager. The Wall Street Journal meldde dat de Federal Trade Commission stappen overweegt tegen het social mediabedrijf vanwege mededingingsbezwaren.

Oracle daalde 3,2 procent. Het sofwarebedrijf rapporteerde donderdag laat een hogere winst en vrijwel vlakke omzet over het afgelopen kwartaal.

Adobe won 4,6 procent. De resultaten die donderdagavond verschenen, waren beter dan verwacht. De outlook was wel voorzichtig.

Broadcom noteerde 3,9 procent lager. De chipmaker beloofde een winstherstel in het lopende boekjaar, na matige cijfers over het vierde kwartaal.