beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op rode opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich dinsdag op voor een iets lagere opening, na de winst op maandagavond.

De futures duiden op een verlies van enkele tienden van een procent.

Beleggers wachten al geruime tijd op de ondertekening van het eerste deel van het handelsakkoord tussen de VS en China. Inmiddels zou de Chinese vicepremier Liu He in Washington zijn om dit spoedig te doen.

Vanochtend vroeg waren er eerst al exportcijfers uit China. In december steeg de uitvoer met 7,6 procent, een stuk sterker dan de 4,0 procent die was voorzien. De import nam zelfs met meer dan 16 procent toe.

Ook zijn er vanmiddag nog Amerikaanse inflatiecijfers, nadat eerder op dinsdag bleek dat het vertrouwen onder ondernemers in het Amerikaanse mkb is gedaald. 

De meeste aandacht zal vermoedelijk echter uitgaan naar de kwartaalcijfers van een aantal grote Amerikaanse banken, die zo het startschot geven voor het nieuwe cijferseizoen.

"Als dergelijke bedrijven niet alleen positieve resultaten boeken, maar ook nog eens optimistisch zijn over de komende twaalf maanden, dan zal de toon gezet zijn voor de aandelenmarkten", aldus strateeg Bethel Loh van ThinkMarkets, die verwacht dat in dat geval de beurzen de maand januari flink hoger uitgaan. 

"Zelfs als de cijfers tegenvallen, maar de outlook optimistisch blijft, dan zal dat voldoende reden zijn voor beleggers om hun longposities aan te houden."

Analisten van Keefe, Bruyette & Woods verwachten dat de banken ongeveer 6 procent meer winst hebben behaald in het vierde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond 1,1131. De olieprijzen daalden licht. 

Bedrijfsnieuws

Betaalkaartenbedrijf Visa neemt het fintechbedrijf Plaid over, om in te spelen op het toenemende gebruik van fintech-apps en betaalsystemen zonder fysieke kaarten. Daarvoor betaalt Visa 5,3 miljard dollar. Visa opent vermoedelijk iets hoger.

Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan openen vanmiddag de boeken. Wells Fargo lijkt een hogere opening tegemoet te gaan, terwijl de andere twee aandelen rond de slotkoers van maandag bewegen.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg maandag 0,7 procent naar 3.288,13 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 28.907,05 punten en de Nasdaq ging 1,0 procent hoger op een slot van 9.273,93 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE