Nieuws Buitenland

Olieprijs veert iets op

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag opgeveerd. Op een settlement van 58,23 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,3 procent meer waard.

Het was de eerste stijging in vijf handelssessies. "Het lijkt erop dat de energiemarkt weer is teruggezakt naar een bandbreedte van tussen de 52 en 63 dollar" na de stijging begin januari, concludeerden analisten van Sevens Report Research over de recente prijsbewegingen.

Het fundament voor de oliemarkt blijft zwak vanwege de zorgen over het mondiale overaanbod, aldus Sevens Report, maar geopolitieke kwesties zoals in het Midden-Oosten creëren wel een bodem.

De olieprijs wist dinsdag te herstellen voorafgaand aan de ondertekening van de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, op woensdag. Dat zorgde voor wat optimisme. Verder berichtte het Russische persbureau TASS dat de OPEC en bondgenoten als Rusland overwegen om hun onlangs gesloten productieakkoord te verlengen tot en met juni.

De Energy Information Administration verwacht dat de Amerikaanse olieproductie in 2020 een nieuw recordniveau bereikt, bleek dinsdag uit een nieuw rapport, terwijl de mondiale vraag en aanbod elkaar weinig zullen ontlopen, met zo'n 102 miljoen vaten per dag.

De Amerikaanse overheidsdienst EIA komt woensdagmiddag met zijn wekelijkse olievoorradenrapport. Er wordt een bescheiden stijging met 500.000 vaten voorspeld. De benzinevoorraden zijn vermoedelijk met 3,3 miljoen vaten gestegen en die voor stookolie met 1,3 miljoen vaten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News