beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese aandelenmarkten starten week in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe week overwegend lager begonnen, maar de uitslagen waren niet heel groot. 

De STOXX Europe 600 index sloot maandag 0,1 procent in de min op 423,98 punten, nadat vrijdag nog een nieuwe recordstand werd bereikt.

De Duitse DAX steeg juist 0,2 procent tot 13.548,94 punten. De Franse CAC 40 sloot op een stand van 6.078,54 punten, 0,4 procent lager. De Britse FTSE eindigde 0,3 procent in het rood op een slot van 7.651,44 punten.

"Beleggers in dit deel van de wereld zaten op hun handen, bij lage volumes en weinig nieuws", vatte marktanalist David Madden van CMC Markets de dag samen. 

In de Verenigde Staten wordt maandag Martin Luther King Day gevierd en dus wordt pas dinsdag duidelijk hoe het is gesteld met het Amerikaanse beleggerssentiment, na het sterke slot op de beurzen eind vorige week.

Een lichte neerwaartse bijstelling van het Internationaal Monetair Fonds betreffende de verwachte mondiale groei dit jaar, van 3,4 naar 3,3 procent, speelde maandag geen grote rol op de Europese markten, aldus Madden.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat de industriële productie in Japan in november opnieuw is gedaald, terwijl de Duitse producentenprijzen in december op maandbasis fractioneel stegen.

Later deze week volgen wel wat belangrijke economische publicaties, zoals het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, op donderdag.

"Beleggers rekenen nog altijd op een relatief verruimend beleid, maar zijn ook benieuwd naar het inflatiedoel van de ECB en of hier aanpassingen in komen", aldus econoom Shamik Dhar van BNY Mellon Investment Management

Het muntpaar euro/dollar handelde rond het slot in Amsterdam op 1,1082. De olieprijzen stegen met 0,4 procent.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van tonicmaker Fevertree werden ruim 27 procent minder waard nadat het bedrijf de omzetverwachting voor 2019 naar beneden bijstelde vanwege tegenvallende verkopen tijdens de kerstperiode.
 
BAE Systems koerste maandag 3,7 procent hoger nadat werd aangekondigd dat het bedrijf Collins Aerospace's Militaire Global Positioning System en Raytheons Airborne Tactical Radios overneemt voor 2,2 miljard dollar.

Degroof Petercam heeft maandag het advies voor AB InBev verlaagd van Kopen naar Houden, bij een ongewijzigd koersdoel van 80,00 euro. Analist Fernand de Boer stelde zijn taxaties voor 2019 neerwaarts bij om de meest recente vooruitzichten, marktdata en wisselkoerseffecten weer te geven. Het aandeel AB InBev leverde 0,9 procent in.

Goldman Sachs verlaagde maandag het advies voor Wolters Kluwer van Neutraal naar Verkopen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 67,00 naar 58,40 euro. "We denken dat de bulk van de transitie is afgerond en voorzien veel kleinere plussen in de toekomst nu de groei van nieuwe producten vertraagt", schreven de analisten. Het aandeel verloor 1,0 procent tot 67,62 euro.

Davy Research heeft maandag het advies voor Air France-KLM verlaagd van Overwogen naar Neutraal. "We verwachten dat de kosten per unit omlaag gaan, maar wel in een lager tempo dan de doelstelling van een procent", aldus de analisten. Het aandeel Air France-KLM verloor 4,6 procent.

In Duitsland sloot Deutsche Bank 2,2 procent lager en leverde Lufthansa 2,0 procent in. In Parijs was Accor met een verlies van 2,0 procent de sterkste daler. In Milaan verloor Moncler 3,2 procent.

In Madrid deed Acerinox goede zaken met een koersstijging van 2,2 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium