beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag lager, waarbij het coronavirus in China voor de nodige onrust zorgt.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een verlies van 0,7 procent op 418,80 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,4 procent naar 13.485,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 1,1 procent met een stand van 6.012,83 punten. De Britse FTSE verloor dinsdag 1,2 procent naar 7.559,38 punten.

De Britse werkloosheid kwam over de drie maanden tot en met november kwam uit op 3,8 procent, stabiel ten opzichte van het percentage van de drie maanden tot en met oktober, maaar wel duidelijk lager dan een jaar geleden.

De Duitse ZEW-index liet over januari een verdere stijging zien, nu naar 26,7. Twee maanden terug noteerde de index nog in negatieve regionen.

De Amerikaanse macro-economische agenda voor de Verenigde Staten is voor dinsdag wat betreft cijfers en toespraken leeg.

Vanochtend bleken Frankrijk en de Verenigde Staten een tijdelijk staakt-het-vuren te zijn overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen. Parijs wil dat grote internetbedrijven zoals Google een digitale belasting betalen die is gebaseerd op de omzet die zij realiseren in Frankrijk, maar de VS zijn hier fel tegen gekant. De nieuwe belasting zou in ieder geval tot het einde van het jaar uitgesteld zijn. In ruil daarvoor zullen de VS heffingen die zij ter vergelding oplegden, laten vallen.

De Bank of Japan heeft zijn ruime monetaire beleid ook ditmaal ongemoeid gelaten, zoals ook verwacht. De centrale bank van het land zei te verwachten dat de fiscale stimuleringen van de overheid de economie vermoedelijk iets sneller laten groeien dan aanvankelijk voorzien. Dit boekjaar, dat afloopt in maart, zal de groei niet 0,6 maar 0,8 procent zijn. Voor het nieuwe boekjaar rekent de centrale bank op een groei van 0,9 procent. De Bank of Japan rekent in het boekjaar 2022 verder op een kerninflatie van 1,4 procent. Dat is iets minder dan de 1,5 procent waarop eerder werd gemikt.

Olie noteerde dinsdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het rood op 58,02 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 64,39 dollar werd betaald, een daling van 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1102. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag rond 22.00 uur stond er een stand van 1,1016 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

UBS heeft zijn doelstellingen voor de middellange termijn verlaagd, nadat de bank niet aan de verwachtingen voor 2019 wist te voldoen. UBS rekent niet langer op een kapitaalratio van circa 17 procent en een cost-income ratio van 72 procent, maar op respectievelijk 12 tot 15 procent en 75 tot 78 procent. Afgelopen jaar kwam de kapitaalratio CET1 uit op 12,4 procent, met een aangepaste cost-income ratio van 78,9 procent. De doelstellingen waren respectievelijk circa 15 en 77 procent. Aandeelhouders kunnen een dividend van 0,73 dollar per aandeel tegemoet zien. De koers van het aandeel UBS verloor dinsdag 5,1 procent

easyJet heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw groei gerealiseerd. "Een sterke prestatie", oordeelde de luchtvaartmaatschappij zelf, die denkt dat het eerste halfjaar beter zal verlopen dan een jaar terug, toen er een verlies werd geleden van 275 miljoen pond. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 9,9 procent naar ruim 1,4 miljard Britse pond. Het aandeel steeg 4,1 procent. 

Air France-KLM wil een belang in het noodlijdende Malaysia Airlines nemen van 49 procent. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen. Japan Airlines zou tegelijkertijd een belang in Malaysia Airlines willen van 25 procent. De koers van het aandeel noteerde een verlies van 1,5 procent. Lufthansa daalde 2,5 procent.

BP heeft in Murray Auchincloss zijn nieuwe CFO gevonden. Auchincloss volgt Brian Gilvary op, die op 30 juni vertrekt bij BP. Het aandeel BP leverde een procent in.

Het aandeel Heineken leverde 4,4 procent in, vermoedelijk op berichtgeving dat de vraag naar bier in Vietnam onder druk is komen te staan door nieuwe regels ten aanzien van alcohol in het verkeer.

ThyssenKrupp heeft inmiddels een shortlist van belangstellende partijen voor zijn liftendivisie die al enige tijd in de etalage staat. Het aandeel ThyssenKrupp ging dinsdag met 3,1 procent in koers omlaag.

In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de hoofdgraadmeters een verlies dat breed werd gedragen. in Londen was het aantal plussen op één hand te tellen. Voor Frankfurt en Parijs gold hetzelfde.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

Wall Street was maandag gesloten in verband met Martin Luther King Day.

De S&P 500 steeg vrijdag 0,4 procent op een slot van 3.329,62 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in de plus op 29.348,10 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 9.388,94 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen