beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond lager, terwijl beleggers na een lang weekend weinig aanleiding zagen om meer risico te nemen na een snelle stijging van de aandelenkoersen in de voorgaande weken.

De S&P 500 index en de Nasdaq stonden beide 0,3 procent lager, de Dow Jones-index daalde 0,6 procent.

De Dow Jones-index is in vijf van de afgelopen zes weken gestegen en staat sinds het begin van het jaar op een plus van 2,6 procent, de S&P deed het nog iets beter en de Nasdaq heeft al 4,6 procent bijgeschreven dit jaar.

Het enthousiasme van vorige week werd gedempt door nieuwe zorgen over matige economische groei buiten de Verenigde Staten, een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump en zorgen dat een virus dat in China honderden mensen heeft geinfecteerd via de luchtwegen, de economische groei in Azië verder kan afremmen. Ook zou het toegenomen Chinese toerisme de kans groter maken op uitbreiding van de epidemie naar andere landen.

Analist Brent Schutte van Northwestern Mutual Wealth Management zag een combinatie van virusgerelateerde angsten en beleggersmoeheid. "Het biedt een gelegenheid voor sommigen om wat winst te nemen."

Maandag verlaagde het IMF zijn raming voor de mondiale economische groei van 3,4 naar 3,3 procent, voor 2020. Voor de VS rekent het IMF op 2,0 procent groei, in plaats van 2,1 procent. 

De impeachment-procedure tegen de Amerikaanse president ging dinsdag van start. De financiële markten geloven niet dat Trump zal worden afgezet, omdat er dan 20 Republikeinse senatoren tegen hun eigen partij zouden moeten stemmen en dat is ondenkbaar, stelde Marios Hadjikyriacos van XM.

Trump was zelf in Davos, op het World Economic Forum, waar hij de economische ommekeer in de VS onder zijn bewind "niets minder dan spectaculair" noemde.
 
Na een voorlopige handelsdeal met China heeft Trump nu Europa in het vizier. President Emmanuel Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van importheffingen te voorkomen", aldus de Franse president. 
 
Olie noteerde dinsdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 58,00 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 64,35 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1113. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1096. 

Bedrijfsnieuws

Boeing ging hard onderuit, met 5,5 procent. De geplaagde vliegtuigbouwer wil 10 miljard dollar of meer lenen om de problemen met de 737 MAX 8 op te lossen, schreef zakenzender CNBC maandag op basis van bronnen. Boeing kampt met de nasleep van tweede dodelijke crashes van dit nieuwe vliegtuig.

Ook United Airlines verloor 5,5 procent.

Uber heeft zijn Indiase maaltijdbezorger aan zijn lokale rivaal  Zomato Media verkocht. Het afscheid nemen van het worstelende bedrijf zal een positief effect hebben op de winstontwikkeling van Uber. Het aandeel klom 5,4 procent.

Voor de openingsbel kwam Halliburton al met cijfers. In het vierde kwartaal heeft het bedrijf de omzet zien dalen en een flink nettoverlies moeten incasseren.  Halliburton verwacht voor het lopende boekjaar 2020 een voortzetting van de internationale groei, een verbetering van de marges, maar ook opnieuw een afname in de uitgaven door klanten. Het aandeel steeg 0,1 procent.

Nabeurs volgen Netflix en IBM. Netflix noteerde 1,6 procent lager.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium