beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen licht hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag licht hoger temidden van nieuwe bedrijfsresultaten en in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank donderdag en een flinke reeks inkoopmanagersindices die vrijdag naar buiten worden gebracht.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,1 procent op 421,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,2 procent naar 13.576,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,1 procent met een stand van 6.052,10 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 0,5 procent naar 7.630,31 punten.

Macro-economisch viel er woensdagochtend niets te beleven. Vanmiddag wordt het in de Verenigde Staten wel iets drukker met de activiteitenindex van de Federal Reserve van Chicago over december en de verkopen van bestaande woningen over dezelfde maand. De wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 18 januari zijn verschoven naar donderdag in verband met Martin Luther King Day van afgelopen maandag.

Voor de Chicago fed index is geen raming beschikbaar gesteld. Voor de woningverkopen wel. Daarvoor wordt een stijging op maandbasis voorzien van 1,5 procent tegen een daling op maandbasis in november van 1,7 procent.

Olie noteerde dinsdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 0,9 procent in het rood op 57,84 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 64,03 dollar werd betaald, een stijging van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1093. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1081 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1086 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Daimler heeft de winstgevendheid over 2019 zien halveren en een extra kostenvoorziening genomen tot 1,5 miljard euro die verband houdt met de dieselaffaire. Deze mededeling van woensdag volgt op de waarschuwing van afgelopen zomer van de autofabrikant voor een significant lager bedrijfsresultaat. Het aandeel Daimler zakte woensdag 1,2 procent.

ASML heeft in het laatste kwartaal van 2019 aan de verwachtingen voldaan en kondigde tevens een nieuw omvangrijk aandeleninkoopprogramma aan. ASML zal een dividend van 2,40 euro per aandeel uitkeren over 2019, een stijging van 14 procent. Dit betekent een slotdividend van 1,35 euro per aandeel. Voor het lopende eerste kwartaal, zo bleek woensdag, mikt ASML op een omzet van 3,1 tot 3,3 miljard euro en een marge van 46 tot 47 procent. Los van de cijfers is het aan de Nederlandse overheid om een besluit te nemen over het wel of niet afgeven van een exportlicentie aan ASML voor China. Dit zei CEO Peter Wennink woensdag in gesprek met Bloomberg. Volgens de CEO heeft de Nederlandse overheid om extra informatie gevraagd en "wij verstrekken die informatie". De koers van het aandeel ASML noteerde woensdag 0,9 procent lager.

Burberry heeft over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar iets meer omzet geboekt dan over dezelfde periode een jaar eerder en verhoogde de outlook. Burberry verwacht voor het gehele boekjaar een omzetgroei van 1 tot 5 procent tegen constante wisselkoersen. Eerder ging de onderneming nog uit van een stabiele omzettrend. De aangepaste operationele marge zal een pas op de plaats. Het aandeel Burberry noteerde woensdag 2,0 procent lager.

Het Canadese Bombardier en het Franse Alstom zouden overwegen hun spoorwegactiviteiten te combineren, aldus Bloomberg. Het aandeel Alstom won 2,1 procent.  

Naspers heeft 22 miljoen aandelen Prosus verkocht door een plaatsing bij professionele beleggers. De aandelen werden verkocht voor 67,50 euro per stuk, waardoor de tranactie goed was voor circa 1,5 miljard euro. Het ging om een plaatsing van 1,4 procent van de aandelen Prosus. Door deze plaatsing stijgt de free float van Prosus van 26,2 procent tot 27,5 procent. De koers van het aandeel Prosus daalde woensdag 2,2 procent.

Londen liet woensdag een overwegend groen veld zien, aangevoerd door Berkeley Group dat 5,9 procent meer waard werd. TUI, mogelijk geraakt door de vrees voor druk op de reisbereidheid van Chinezen als gevolg van het coronavirus, daalde woensdag 4,0 procent.  

In Parijs was het wat minder groen op de beursborden, maar de verliezen bleven beperkt. Winst was hier weggelegd voor Airbus, dat 1,5 procent steeg.

Frankfurt toonde woensdag weinig opwinding als het om koersbewegingen ging. Adidas won 1,2 procent en voerde daarmee de lijst van stijgers aan.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het groen.

De S&P500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 3.321 punten. De Dow Jones index leverde 0,5 procent in tot 29.196 punten. De Nasdaq zakte 0,2 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium