beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures Wall Street wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, in navolging van koerswinsten elders in de wereld, waar de zorgen over een uitbraak van een dodelijk virus in China meer naar de achtergrond werden gedrongen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent hoger, terwijl technologiebeurs Nasdaq op een 0,7 procent hogere start afkoerst.

Dinsdag kregen de financiële markten een tik, omdat beleggers vreesden dat het coronavirus de economische groei van landen in Azië zal aantasten. Chinese autoriteiten lieten weten dat ziekenhuizen meer voorzorgsmaatregelen nemen.

Beleggers hebben inmiddels veel vertrouwen dat de Chinese regering het virus in toom kan houden, zei James Athey van Aberdeen Standard Investments. Er zijn 400 gevallen bevestigd van het virus, dat de luchtwegen infecteert. Er zijn inmiddels negen mensen aan gestorven.

"De wereldwijde macro-economische impact van dit Aziatische virus zal waarschijnlijk zeer klein zijn, op basis van wat wij nu weten", zei Athey. "En ten tweede, afgezien van de macro-economische reactie, is de markt getraind om te kopen op dips en dat is vandaag gebeurd."

President Donald Trump zei woensdag dat het corona-virus onder controle is. Verder noemde hij de lopende afzettingsprocedure tegen hem een 'hoax'. Er is één geval van bestemming met het coronavirus in de VS bekend. Het betreft iemand die uit China kwam gereisd.
 
Bedrijfsresultaten worden woensdag verwacht van een reeks grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Johnson & Johnson.

Op macro-economisch vlak kijkt de markt naar de verkoop van bestaande huizen in december. De huizensector is de afgelopen maanden aangesterkt door lage hypotheekrentes en loongroei. Ook is er een Chicago Fed index.
 

De olieprijs daalde. Een maart-future West Texas Intermediate zakte 0,5 procent tot 57,95 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,7 procent goedkoper werd op 63,42 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1079. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1084.

Bedrijfsnieuws

Apple zou mogelijk al in maart een nieuw, goedkoper model van de iPhone willen introduceren, meldde persbureau Bloomberg dinsdagavond. In 2016 introduceerde Apple ook al een goedkopere versie van zijn smartphone in het voorjaar, terwijl de duurdere nieuwe versies doorgaans in september worden gepresenteerd. Het aandeel steeg 0,8 procent voorbeurs.

IBM meldde dinsdagavond een lichte verbetering van de kwartaalomzet, na een reeks dalende omzetcijfers en als een eerste indicatie dat CEO Ginni Rometty op het juiste paard heeft gewed met de overname van het open-source-softwarebedrijf Red Hat, voor 33 miljard dollar. Het aandeel stond voorbeurs 4 procent hoger.

Netflix haalde zijn doelstelling niet voor de abonneegroei in Amerika, maar overtrof de verwachtingen ruimschoots met nieuwe abonnees buiten de eigen thuismarkt. De streamingreus heeft vooral in de VS te maken met veel nieuwe concurrenten. Het aandeel ging dinsdag nabeurs aanvankelijk omlaag, maar stond woensdag rond het middaguur alweer 2 procent hoger.

Intel krijgt een nieuwe voorzitter in de persoon van Omar Ishrak, afkomstig van Medtronic. Dat meldde het bedrijf dinsdag. Hij volgt CFO Andy Bryant van Intel op.

Capital One meldde een een daling van de winst van 2,48 dollar een jaar eerder tot 2,25 dollar per aandeel over het afgelopen kwartaal. De daling hangt samen met een wegvallend belastingvoordeel.

General Motors heeft een robottaxi ontworpen, die lijkt op een toaster, en die goedkoper zou zijn dan zelf autorijden of een taxi met een menselijke chauffeur oproepen. De zelfrijdende elektrische Cruise Origin is volgens topman Dan Ammann geen futuristisch visioen is. "Dit is een volledig ontworpen voertuig dat op weg is naar productie." De auto heeft geen stuurwiel, en biedt ruimte aan zes passagiers die elkaar tijdens de rit aankijken.

Xerox wil maar liefst 11 directeuren voordragen voor het bestuur van computer- en printermaker HP, meldde The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen, in wat een agressieve stap zou zijn om een vijandig overnamebod er doorheen te duwen. Xerox kocht recent een beperkt belang in HP en kreeg daarmee het recht om directeuren voor te dragen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Het aandeel Xerox daalde dinsdag 3,5 procent.

Slotstanden van dinsdag

Wall Street sloot dinsdag lager, na melding van het eerste geval in de Verenigde Staten van het gevaarlijke coronavirus, dat werd overgebracht vanuit centraal China.

De S&P500 index sloot 0,3 procent lager op 3.321 punten. De Dow Jones index leverde 0,5 procent in tot 29.196 punten. De Nasdaq zakte 0,2 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen