beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag licht lager in een markt waarin het coronavirus in China beleggers tot voorzichtigheid maant. De kans dat dit met het rentebesluit van de Europese Centrale Bank vanmiddag verandert, is niet reëel.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een min van 0,1 procent op 420,10 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,4 procent naar 13.465,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plusje van 0,1 procent met een stand van 6.014,43 punten. De Britse FTSE zakte donderdag 0,3 procent naar 7.548,92 punten.

Vanochtend vroeg kwam Japan al met de exportcijfers over december naar buiten die voor de dertiende maand op rij bleken te zijn gedaald, in dit geval met 6,3 procent tegen een afname met 7,9 procent in november. De verwachting lag op een daling met 5,2 procent. De uitvoer naar China steeg in december echter wel voor het eerst in tien maanden, met 0,8 procent. Naar de VS liep de export evenwel met 14,9 procent terug. Richting Europa werd er 8,1 procent minder geëxporteerd. De Japanse import nam in december met 4,9 procent af.

In de context van de eurozone was het deze morgen op macro-economische vlak verder uiterst stil. Het belangrijkste evenement hier betreft het rentebesluit dat vanmiddag bekend wordt gemaakt. De verwachting is dat het beleidsorgaan de rente ongemoeid laat, waarmee de aandacht verschuift naar de toelichting bij het besluit en de persconferentie die daar op volgt. Ook staat het consumentenvertrouwen in de eurozone op de rol. Die stijgt in de prognoses van 8,1 negatief naar 7,9 negatief. 

In de Verenigde Staten gaat de aandacht uit naar de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 18 januari, de leidende indicatoren over december en de de wekelijkse olievoorraden, eveneens voor de week die eindigde op 18 januari.

Olie noteerde donderdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,7 procent in het rood op 55,76 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 62,30 dollar werd betaald, een daling van 1,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1087. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1087 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1091 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

STMicroelectronics heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet en de winst zien stijgen. De chipfabrikant verwacht in het lopende eerste kwartaal een omzet van 2,36 miljard dollar, een afname van ruim 14 procent op kwartaalbasis, met een brutomarge van 38,0 procent. De koers van het aandeel dikte 7,0 procent aan.

Lufthansa overweegt om de onderhoudsdivisie Technik te verkopen of af te splitsen via een beursgang. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Een beursgang zou goed kunnen uitpakken voor de waardering van Lufthansa en tevens geld vrijmaken voor een verdere groei van de betreffende tak. Technik wordt volgens Bloomberg gewaardeerd op 7,5 miljard euro. De koers van het aandeel Lufthansa noteerde donderdag een winst van 0,7 procent.

Citigroup verlaagde het advies voor het aandeel Renault van Neutraal naar Verkopen en het koersdoel van 52,00 naar 30,00 euro. Het aandeel Renault werd donderdag in Parijs 4,1 procent minder waard.

RELX kreeg van UBS een koersdoelverhoging van 17,25 Britse pond naar 17,90 pond met een ongewijzigde verkoopaanbeveling. De koers van het databedrijf zakte 0,4 procent naar 23,67 euro.

GrandVision heeft in 2019 een omzetgroei van 8,6 procent gerealiseerd, waarbij het EBITDA-resultaat overeenkomstig de eigen verwachting steeg. Voor het volledige jaar 2019 voorziet de optiekketen een aangepaste EBITDA-groei tegen constante wisselkoerseffecten van 4 tot 6 procent. De koers van het aandeel noteerde donderdag 0,1 procent hoger, overnemende partij EssilorLuxottica zakte in Parijs 0,1 procent.

Frankfurt kende donderdag bitter weinig plussen, maar aan de minzijde bleven de verschillen met de slotnoteringen van woensdag redelijk beperkt. Adidas en Continental zakten beiden 1,6 procent en voerden de lijst van dalers in Duitsland aan.

In Londen tekende zich beduidend meer stijgers af, maar het merendeel daarvan bleef met de winst onder het procent. NMC Health was hier de sterkste daler met een verlies van 3,5 procent.

In Parijs won Safran nog 1,5 procent, maar de overige plussen bleven bij de hoofdfondsen onder het procent. Accor zakte donderdag 2,1 procent en Kering verloor 1,8 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 sloot woensdag fractioneel in de plus op een slot van 3.321,75 punten. De Dow Jones index verloor nipt op een slot van 29.186,27 punten en de Nasdaq ging uiteindelijk 0,1 procent hoger tot 9.383,77 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium