beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag in het rood geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,7 procent in de min op 420,03 punten. De Duitse DAX daalde 0,9 procent tot 13.388,42 punten. De Franse CAC 40 sloot op een stand van 5.971.79 punten, 0,7 procent lager. De Britse FTSE eindigde 0,9 procent in het rood op een slot van 7.507,67 punten.

"Beleggers waren nerveus omdat de situatie rond de verspreiding van het coronavirus erger lijkt te worden", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Een mondiale gezondheidscrisis kan de economische activiteit schaden.

Om het gevaar van het virus in te perken, worden in grote Chinese steden maatregelen genomen, waaronder in Wuhan waar het virus voor het eerst werd geconstateerd.

Wat het sentiment donderdag ook niet hielp, waren opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump die waarschuwde dat de Europese Unie geen andere keus heeft dan een nieuwe handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten. Trump dreigde eerder deze week al met hoge importtarieven op onder meer Europese auto's tijdens een ontmoeting met voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

Veel aandacht was er donderdag verder voor het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, dat zijn monetaire beleid handhaafde. Wijzigingen werden ook niet verwacht. De ECB kondigde officieel de strategische review van het monetaire beleid aan. De evaluatie richt zich onder meer op het inflatiedoel van de centrale bank.

"Volgens [voorzitter] Lagarde zijn de risico's voor de economische outlook minder negatief geworden", aldus Madden. Wel benadrukte Lagarde donderdag dat een ruime mate van stimulering nog langere tijd nodig blijft.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1042. Olie werd ruim twee procent goedkoper. De Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week licht gestegen.
 
Bedrijfsnieuws

Aandelen van makers van luxeproducten als Burberry, Kering en LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton stonden donderdag onder druk en verloren gemiddeld zo'n 3 procent vanwege de zorgen over het coronavirus in China, dat een belangrijke afzetmarkt is voor de bedrijven.

STMicroelectronics heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet en de winst zien stijgen. De chipfabrikant verwacht in het lopende eerste kwartaal wel een omzetdaling van 14 procent tot 2,36 miljard dollar, bij een brutomarge van 38,0 procent. De koers van het aandeel ging wel 6,5 procent hoger.

Lufthansa overweegt om de onderhoudsdivisie Technik te verkopen of af te splitsen via een beursgang. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Een beursgang zou goed kunnen uitpakken voor de waardering van Lufthansa en tevens geld vrijmaken voor een verdere groei van de betreffende tak. Technik wordt volgens Bloomberg gewaardeerd op 7,5 miljard euro. Het aandeel van Luftansa sloot donderdag 0,5 procent lager.

Citigroup verlaagde het advies voor het aandeel Renault van Neutraal naar Verkopen en het koersdoel van 52,00 naar 30,00 euro. Het aandeel werd donderdag in Parijs 5,1 procent minder waard.

GrandVision heeft in 2019 een omzetgroei van 8,6 procent gerealiseerd, waarbij het EBITDA-resultaat overeenkomstig de eigen verwachting steeg. GrandVision sloot donderdag 0,1 procent hoger, overnemende partij EssilorLuxottica zakte in Parijs 0,8 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het slot in Europa ook lager.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium