beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Late opleving Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag verdeeld gesloten na een late opleving. De S&P 500 steeg 0,1 procent op 3.325,54 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent tot 29.160,09 punten en de Nasdaq ging 0,2 procent hoger tot 9.402,48 punten,

De afgelopen dagen wisten de Amerikaanse beurzen de zorgen over het coronavirus nog af te schudden, maar donderdag lukte dit niet, volgens vermogensbeheerder Jeff Kravetz van U.S. Bank Private Wealth Management.

"Het virus kan van invloed zijn op de mondiale groei en handel", aldus de marktvorser. Vooralsnog is de neerwaartse beweging op de Amerikaanse aandelenmarkten donderdag echter vooral een stap terug na de all time highs van de afgelopen tijd, aldus Kravetz, want de bedrijfscijfers zijn tot nu toe bemoedigend. 

De Wereldgezondheidsorganisatie meldde donderdagavond dat er vooralsnog geen sprake is van een internationale noodsituatie met betrekking tot het coronavirus omdat het zich vooralsnog grotendeels beperkt tot China. 

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de leidende indicatoren in de VS in december zijn gedaald. Verder steeg het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS afgelopen week.

De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,1057, terwijl een vat olie 2,0 procent goedkoper werd. De Amerikaanse olievoorraden zijn afgelopen week licht gedaald.

Bedrijfsnieuws

Procter & Gamble presteerde het afgelopen kwartaal iets beter dan verwacht. Tevens werd de outlook voor het lopende boekjaar verhoogd. Het aandeel daalde 0,5 procent.

Verzekeraar Travelers heeft in het afgelopen kwartaal fors meer winst geboekt, dankzij aanzienlijk lagere kosten voor natuurrampen, en bracht daarmee het rendement op eigen vermogen in 2019 boven 10 procent. Het aandeel daalde 5,1 procent.

American Airlines wist het in het vierde kwartaal meer omzet te boeken dan in dezelfde periode een jaar eerder ook en de winstgevendheid lag boven het niveau van een jaar eerder. De aangepaste winst van 1,15 dollar per aandeel was nipt boven de 1,14 dollar die analisten voorspelden. Het aandeel steeg 5,4 procent.

Southwest Airlines boekte in het vierde kwartaal een licht hogere omzet van 5,73 miljard dollar, terwijl de winst daalde en ook onder verwachting uitkwam. Het aandeel won 3,6 procent.

Comcast heeft in het laatste kwartaal van 2019 een hogere winst en omzet geboekt en zo heel het jaar met een plus afgesloten. Verder zei Comcast het dividend met 9,5 procent te verhogen. Het aandeel verloor toch 3,8 procent.

Kimberly-Clark presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht, met een aangepaste winst per aandeel van 1,71 dollar die nipt boven de analistenverwachting uitkwam. Het aandeel steeg 0,2 procent.

Aandelen HP Inc werden 0,7 procent meer waard. Het bedrijf toonde zich donderdag kritisch over het plan van Xerox om meerdere bestuurders te benoemen om een vijandige overname van HP af te dwingen. HP stelde dat er alternatieven zijn om waarde te creëren voor aandeelhouders, bijvoorbeeld via een grootschalig aandeleninkoopprogramma. 

Texas Instruments presteerde in het vierde kwartaal van 2019 boven verwachting maar in de verslagperiode daalden de winst en omzet wel. Na een valse start steeg het aandeel toch 0,7 procent.

Donderdag nabeurs opent Intel de boeken. In aanloop steeg het aandeel 0,9 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE