Nieuws Buitenland

Futures wijzen op fors lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een fors lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,6 procent in het rood.

De zorgen rond het coronavirus bleken vrijdagochtend naar de achtergrond te schuiven, totdat er vrijdagmiddag een tweede besmetting in de Verenigde Staten door het Centers for Disease Control werd vastgesteld. De Amerikaanse beurzen deden vervolgens al een stapje terug. 

Zondag meldden de Chinese autoriteiten dat inmiddels 80 mensen zijn overleden, hoofdzakelijk ouderen, en dat er sprake is van circa 2.800 besmettingen. Beleggers lijken zich steeds meer zorgen te maken wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn.

Op macro-economisch vlak is de agenda vandaag karig gevuld, met alleen de aanstaande Amerikaanse woningverkopen op de rol. Beleggers kijken uit naar woensdag wanneer het Federal Reserve zijn rentebesluit zal nemen, al verwacht de markt niet dat de Fed in actie zal komen.

Olie werd maandag fors goedkoper, doordat beleggers vrezen dat het coronavirus een impact zou kunnen hebben op de Chinese vraag naar olie. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 3,1 procent tot 52,54 dollar, terwijl een april-future Brent ook 3,0 procent goedkoper werd op 58,09 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1023. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1028 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Vandaag komen er geen grote bedrijven met cijfers. Later deze week staan enkele toonaangevende bedrijven zoals Apple, Amazon, Microsoft, Tesla en Facebook op de agenda. 

Openbare aanklagers in de VS zullen spoedig met de advocaten van het Amerikaanse Ministerie van Justitie bijeenkomen om informatie over hun onderzoeken naar Google te delen. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot het bundelen van de krachten.

T-Mobile US en Sprint wachten op het besluit van een federale rechter over hun fusieplannen. Ook de California Public Utilities Commission moet de fusie nog goedkeuren. Het heeft tot juli de ruimte om hierover te stemmen, maar die deadline zou nog verlengd kunnen worden.

CEO Miguel Patricio van Kraft Heinz wil nieuwe goedverkopen producten ontwikkelen. Hierin slaagt het bedrijf al jaren niet, wat leidt tot lagere verkopen en een afwaardering van sommige topmerken. Daarvoor heeft hij bestuurders met ervaring op het gebied van voeding aangenomen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde vrijdag 0,9 procent tot 3.295,46 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 28.989,73 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 9.314,91 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News