Nieuws Buitenland

VS uit nieuwe beschuldigingen aan adres Huawei

(ABM FN-Dow Jones) Huawei en twee Amerikaanse dochterondernemingen worden door Washington beschuldigd van financiële fraude en het stelen van bedrijfsgeheimen. Federale aanklagers dienden daartoe donderdag bij een rechtbank in Brooklyn een nieuwe aanklacht in tegen het Chinese bedrijf.

Deze nieuwe aanklacht bouwt voort op aantijgingen, die dateren van januari 2019, waarin de Verenigde Staten het Chinese telecombedrijf beschuldigden van financiële fraude en het overtreden van Amerikaanse sancties tegen Iran.

De Federale aanklagers meldden dat de nieuwe aanklachten verband houden met de jarenlange inspanning van Huawei en haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en China, om intellectueel eigendom te stelen van onder andere zes Amerikaanse technologiebedrijven.

De aanklagers stellen dat Huawei er ook daadwerkelijk in slaagde geheime informatie te stelen en hiervan te profiteren. 

Ook verdenken de openbare aanklagers Huawei ervan zaken te hebben gedaan met Iran en Noord-Korea, terwijl hiervoor sancties golden.

Het Chinese telecombedrijf noemde de nieuwe aanklachten tegen Huawei, Huawei Device USA en Futurewei Technologies, ongegrond en oneerlijk.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News