beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Operationele winst AstraZeneca onder druk

(ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft in het vierde kwartaal van 2019 de operationele kernwinst meer onder druk zien staan dan waar analisten op rekenden, maar verwacht wel groei in 2020. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van het Britse farmaceutische bedrijf.

In het afgelopen kwartaal daalde de operationele kernwinst, waarin eenmalige posten niet worden meegenomen, met 29 procent op jaarbasis tot 1,55 miljard dollar. Analisten mikten voorafgaand aan de cijfers op een winst van 1,80 miljard dollar.

De totale omzet steeg met 3,9 procent tot 6,66 miljard dollar, hetgeen ook minder is dan de 6,73 miljard dollar waar analisten op rekenden.

Het farmaceutische bedrijf mikt voor 2020 op een hoog enkelcijferige tot laag dubbelcijferige groei van de omzet. De kernwinst per aandeel zal vermoedelijk stijgen met 5 tot 9 procent, tegen constante wisselkoerseffecten.

AstraZeneca waarschuwde wel dat de verwachtingen afhankelijk zijn van de uiteindelijke impact van het coronavirus. De huidige outlook houdt er rekening mee dat de epidemie nog een paar maanden duurt, maar het bedrijf zegt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en bij publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal hierover met een update te komen.

China is een belangrijk land voor AstraZeneca. De kwartaalomzet steeg daar in het afgelopen kwartaal met maar liefst 25 procent tot 1,19 miljard dollar.

Het bedrijf wil een dividend uitkeren van 1,90 dollar per aandeel, waardoor het totale dividend over 2019 net als in het jaar ervoor uitkomt op 2,80 dollar per aandeel.  

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News