beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn lager het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 eindigde vrijdag 0,1 procent in het rood op  430,52 punten, de Duitse DAX leverde fractioneel in op 13.744,21 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,4 procent in de min op een slot van 6.069,35 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 0,6 procent lager op 7.409,13 punten.

Beleggers blijven bezorgd over het coronavirus, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Er zijn inmiddels ruim 64.000 besmettingen en "er zijn nog geen tekenen van verbetering", aldus Madden.

"Mocht de situatie flink verslechteren, dan gaan beleggers er van uit dat Beijing ingrijpt om de markten te ondersteunen, vandaar dat de verkoopdruk niet zo hoog is."

De Duitse economie is in het vierde kwartaal niet gegroeid en ook de groei in de eurozone als geheel kwam ook bijna tot stilstand.

"Dit was ook verwacht dus er was geen sterke reactie op de beurs maar de groei is zeer zwak", aldus Madden.

Olie werd vrijdag een procent duurder. De euro/dollar verhandelde op 1,0843. 
 
Bedrijfsnieuws

Renault heeft in 2019 verlies gedraaid. Ondanks de rode cijfers wil de Franse automaker wel dividend uitkeren. Het voorstel is 1,10 euro per aandeel, wat wel flink minder is dan de 3,55 euro over 2018. Voor 2020 voorziet Renault een vergelijkbare omzet als in 2019 met een operationele marge van 3 tot 4 procent, zonder de impact van het coronavirus. De mondiale automarkt zal dit jaar volgens Renault met ten minste 3 procent teruglopen. Het aandeel verloor 0,9 procent. 

Concurrenten als Peugeot, BMW en Daimler sloten ook in het rood.

AstraZeneca heeft in het vierde kwartaal van 2019 de operationele kernwinst meer onder druk zien staan dan waar analisten op rekenden, maar verwacht wel groei in 2020. AstraZeneca waarschuwde daarbij dat de verwachtingen afhankelijk zijn van de uiteindelijke impact van het coronavirus. Het aandeel daalde 4,3 procent.

Royal Bank of Scotland heeft over 2019 iets beter dan verwacht gepresteerd. Voor 2020 verwacht RBS dat de onzekerheid aanwezig zal blijven hetgeen een drukkend effect op de omzet kan hebben. Het aangekondigde dividend was iets onder verwachting. Het aandeel verloor 6,8 procent.

Credit Agricole heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan verwacht, na enkele eenmalige meevallers en stijgende inkomsten. De Tier 1-kapitaalratio kwam in december uit op 12,1 procent ten opzichte van 11,7 procent in september.  Het aandeel van de Franse bank daalde toch 0,8 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het slot in Europa overwegend licht hoger.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Deutsche Börse AG