beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Kleine verliezen op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street bleef vrijdag met nog een paar uur handel te gaan dicht bij huis. De S&P 500 en Nasdaq daalden 0,1 procent en de Dow Jones index verloor 0,3 procent.

Beleggers lijken niet goed te weten hoe het risico van het coronavirus in te schatten, maar "de markt wil geloven dat er één kwartaal een dip zal zijn, en we daarna weer stijgen", aldus marktstrateeg Neil Dwane van Allianz Global Investors.

Verder letten beleggers vrijdag op de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse autoriteiten beschuldigen het Chinese Huawei van het stelen van bedrijfsgeheimen en fraude, iets dat het techbedrijf tegenspreekt.

Het is duidelijk dat de Fase 1 handelsdeal de spanningen tussen de VS en China niet heeft verminderd, stelde econoom Simona Gambarini bij Capital Economics.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de omzet van de detailhandel in de Verenigde Staten in januari conform de verwachting met 0,3 procent is gestegen. Verder steeg het consumentenvertrouwen in februari en liep de productie in de Amerikaanse industrie in januari terug.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0845. Olie noteerde 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Nvidia kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de chipfabrikant beter dan verwachte kwartaalcijfers rapporteerde en tevens met zijn outlook de verwachtingen overtrof. Het aandeel steeg 7,3 procent.

Speelgoedfabrikant Mattel boekte in het vierde kwartaal van 2019 minder omzet en winst. Het aandeel verloor 3,8 procent. Mattel meent wel dat in 2019 de bodem is bereikt en een ommekeer in de maak is.

Canopy Growth heeft in het afgelopen kwartaal de winstgevendheid fors onder druk zien staan, maar wist toch de analistenverwachtingen te verslaan. Het aandeel steeg liefst 15,7 procent.

Tesla noteerde 0,5 procent lager. Het aandeel is sinds het begin van jaar met meer dan 90 procent gestegen. De producent van elektrische auto's kondigde donderdag aan circa 2 miljard dollar te willen ophalen met een aandelenuitgifte.

Roku verloor 5,1 procent, ondanks beter dan verwachte resultaten en een positieve outlook voor het huidige kwartaal en hele boekjaar. 

Newell Brands won 4,5 procent, na een positief kwartaalrapport, terwijl de outlook voor het huidige kwartaal en het hele boekjaar teleurstelde.

Online reisbureau Expedia steeg ruim 11 procent na het geven van een positieve outlook voor het lopende boekjaar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE