beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Lagere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet, nadat Wall Street maandag de deuren gesloten hield in verband met President's Day. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

Het sentiment op de wereldbeurzen werd dinsdag gedrukt door de winstwaarschuwing van Apple op maandagavond. Apple waarschuwde voor de gevolgen van het coronavirus. 

De fabrikant van onder meer de iPhone verwacht de eigen omzetverwachting voor het lopende kwartaal niet te halen. Apple rekende voor dit kwartaal op een omzet van 63 miljard tot 67 miljard dollar met een brutomarge van 38 tot 39 procent.

Als gevolg van het coronavirus is het aanbod van iPhones wereldwijd tijdelijk verstoord, aldus Apple, omdat de Chinese fabrieken niet op normaal niveau functioneren. Daarnaast is de vraag in China naar iPhones ook geraakt door de virusuitbraak.

"Dit is een echte reality check", aldus macrostrateeg Kit Juckes van Société Générale.

De volledige impact van het coronavirus blijft vooralsnog onduidelijk. Toch menen economen van Capital Economics dat de Chinese economische groei in het lopende eerste kwartaal met 2,5 procentpunt kan teruglopen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019, nadat veel Chinese fabrieken de deuren langer gesloten hielden in verband met het virus.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Market zullen meer bedrijven volgen die hun winstverwachtingen neerwaarts zullen bijstellen als gevolg van het coronavirus. 

"China is belangrijk als producent, afzetmarkt en als toeleverancier, dus de negatieve impact kan enorm zijn, vandaar dat handelaren bearish op aandelen zijn", aldus Madden.

In Europa stond het sentiment ook onder druk door de lager dan verwachte Duitse vertrouwensindex ZEW. In januari kwam de verwachtingsindex uit op 26,7, toen een aardige stijging. Over februari daalde de deelindex echter naar 8,7.

Econoom Carsten Brzeski van ING rekent na deze nieuwe teleurstelling uit Duitsland op fiscale stimulering door Berlijn om te voorkomen dat Duitsland "de zieke man van Europa" wordt.

Uit de VS kwam dinsdagmiddag dan weer een opsteker, toen bleek dat de zogeheten Empire State index in februari duidelijk gestegen is. Later vandaag krijgen beleggers nog inzicht in het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwers.  

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 1,8 procent tot 51,38 dollar, terwijl een april-future Brent 1,9 procent goedkoper werd op 56,55 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0803. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0829. 

Bedrijfsnieuws

Walmart boekte in het vierde kwartaal meer omzet, maar de operationele winstgevendheid liep terug, terwijl de aangepaste winst per aandeel onder de analistenconsensus uitkwam. De supermarktketen verhoogde wel het dividend voor het afgelopen boekjaar met 2 procent naar 2,16 dollar per aandeel.

Bernstein verhoogde het koersdoel voor Tesla van 325,00 naar 730,00 dollar. Het advies blijft market perform. Morgan Stanley besloot het koersdoel te verhogen van 360,00 naar 500,00 dollar, maar merkte daarbij op dat in het meest optimistische scenario de koers kan oplopen naar 1.200 dollar, waar de bank eerder slechts rekende op 650 dollar. Het advies bij Morgan Stanley blijft vooralsnog Onderwogen, "met een erg uitdagend eerste kwartaal in het verschiet". Het aandeel Tesla opent dinsdag vermoedelijk meer dan 5 procent hoger, nadat vrijdag een slotkoers van 800 dollar op de borden stond.

Dell is dicht bij een overeenkomst om zijn cybersecurity divisie RSA te verkopen aan STG Partners voor meer dan 2 miljard dollar.

Klinische studies die in Wuhan worden uitgevoerd om een middel tegen het nieuwe coronavirus van Gilead Sciences te testen, gaan langzamer dan gehoopt, aangezien de farmaceut worstelt om geschikte patiënten te rekruteren.

Warren Buffet heeft afgelopen kwartaal via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway een belang in de Amerikaanse supermarktketen Kroger opgebouwd. Berkshire kocht 18,9 miljoen aandelen Kroger. Verder kocht Berkshire ook bijna 650.000 aandelen Biogen en nog eens 11,5 miljoen aandelen Occidental Petroleum, waarmee het belang in Petroleum ruimschoots verdubbelde. Berkshire verkocht ook 5,7 miljoen aandelen Travelers.

Franklin Resources neemt vermogensbeheerder Legg Mason over. Dit werd bevestigd nadat The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen al schreef dat een deal in de maak was. Franklin betaalt 50 dollar per aandeel Legg Mason, dat vermoedelijk 23 procent hoger opent.

Alstom heeft maandag overeenstemming bereikt over de acquisitie van Bombardier Transportation. Met de overname is een bedrag tussen de 5,8 miljard en 6,2 miljard euro gemoeid. Dit wordt deels in contanten en deels in nieuwe aandelen Alstom betaald. 

De regering van Donald Trump heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat de Verenigde Staten een importheffing op Europese vliegtuigen gaan verhogen. Per 18 maart zullen vliegtuigen uit Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk worden belast met een importheffing van 15 procent. Dat was sinds oktober 10 procent. Reden hiertoe is dat de Europese Unie ongeoorloofde subsidies verstrekte aan Airbus, zo oordeelde de Wereldhandelsorganisatie. 

Apple zal vermoedelijk meer dan 3 procent lager openen, na diens omzetwaarschuwing. Ook zal deze waarschuwing de halfgeleidersector vermoedelijk onder druk zetten. De sector zit sowieso in de hoek waar de klappen vallen. De regering van president Donald Trump overweegt namelijk nieuwe handelsrestricties voor China om het gebruik van Amerikaanse apparatuur voor het maken van halfgeleiders te beperken. In Europa staan vandaag halfgeleiders in het rood.

Slotstanden

Wall Street bleef maandag gesloten in verband met een feestdag. 

Vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen nog nipt in het groen. De S&P 500 steeg vrijdag 0,2 procent op 3.380 punten en de Nasdaq won 0,2 procent op een slot van 9,731 punten. De Dow Jones index daalde wel 0,1 procent tot 29.398 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw 02 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen