beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street lijkt diep in het rood te openen

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een fiks lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 2,7 procent in het rood.

De Amerikaanse futures daalden flink door de bezorgdheid van de impact van het coronavirus op de wereldwijde economische groei.

Zaterdag waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds dat de virusuitbraak dit jaar de wereldwijde economische groei met 0,1 procent zou kunnen verminderen, en de jaarlijkse groei van China met 0,4 procentpunt lager zou kunnen uitvallen dan de schattingen van januari.

Zuid-Korea verhoogde zondag het alarm voor besmettelijke ziekten naar code-rood.
 
"Dit zou een wake-up call kunnen zijn voor Japan en andere Aziatische economieën, die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van het virus", merkte analist Margaret Yang van CMC Markets op.

"De wereldwijde verspreiding van het virus ook bij patiënten die geen banden hebben met China, suggereert dat het extreem problematisch gaat worden en dat de marktomstandigheden deze week exponentieel kunnen verergeren", aldus hoofdstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

De uitbreiding van het coronavirus kan de Federal Reserve ertoe aanzetten om de rente al in maart te verlagen, stelden analisten van Evercore ISI. "Als er nieuwe informatie komt die zeer zorgwekkend is, dan zou de Fed al in maart kunnen handelen, en als het de rente verlaagt, zal het waarschijnlijk met meer dan alleen 25 basispunten zijn."

Positief nieuws was er ook. Vrijwel alle Chinezen fabrieken van Volkswagen zijn weer operationeel. "Wij werken hard om de dagelijkse gang zaken te hervatten", aldus Volkswagen.

Goud profiteert van de onrust op de financiële markten. Het edelmetaal werd 2,1 procent duurder.

Olie noteerde maandag fors lager, nu partijen uitgaan van minder economische groei. Een april-future West Texas Intermediate daalde 4,9 procent tot 50,81 dollar.

Gezien de meest recente ontwikkelingen in Italië rond het coronavirus valt de druk op de Europese munt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank nog mee. De analist verwacht dat de euro/dollar op 1,08 of 1,07 stand zal houden, met name omdat de Europese munt de laatste weken al heeft moeten inleveren. Als dit niveau toch niet stand houdt, dan is 1,05 nog "een mooie bodem", merkte Mevissen op.

De euro/dollar noteerde op 1,0815. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0849 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple, dat eerder al waarschuwde dat de omzetverwachtingen door het coronavirus niet zullen worden gehaald, dreigt vanmiddag vier procent lager te openen.
 
PepsiCo koopt voor 705 miljoen dollar het Chinese online snackbedrijf Be & Cheery van Haoxiangni Health Food. Be & Cheery verkoopt onder meer noten, gedroogd fruit en vleessnacks. De verkoop vindt louter online plaats. Afgelopen jaar was Be & Cheery goed voor een jaaromzet van 5 miljard yuan, omgerekend circa 712 miljoen dollar. Wel moeten aandeelhouders van Haoxiangni Health Food de deal nog goedkeuren. Het aandeel lijkt licht lager te gaan openen.

Ebay overweegt om zijn advertentietak te verkopen, waaronder ook het Nederlandse Marktplaats valt. Dit bevestigde het online veilinghuis dit weekend aan The Wall Street Journal. Private equity firma's als TPG en Blackstone zouden geïnteresseerd zijn, net als Naspers, de grootaandeelhouder van het in Amsterdam genoteerde Prosus. Ook het Duitse Axel Springer wordt genoemd als één van de gegadigden. De advertentietak van eBay heeft een waarde van circa 10 miljard dollar. Het gehele bedrijf is zo'n 30 miljard dollar waard. Voorbeurs noteerde Ebay 1,5 procent lager.

Bronnen melden dat het boekhoudsoftwarebedrijf Intuit op het punt staat staat om personal-finance portal Credit Karma te kopen voor ongeveer 7 miljard dollar in contanten en aandelen. In de voorbeurshandel werden de aandelen Intuit 2,5 procent lager gezet.

HP komt mogelijk ook in beweging. Nabeurs opent de fabrikant van PC's, printers en andere hardware de boeken. Bij opening van de handel dreigt een koersverlies van drie procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,1 procent lager op 3.337,75 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 28.992,42 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,8 procent tot 9.576,59 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium