beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Licht hogere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

De markten zijn nog steeds onder de invloed van het coronavirus. Maandag leidde dit al tot forse dalingen. 

“De omvang van deze economische schok wordt wereldwijd steeds groter”, aldus marktanalist James Athey van Aberdeen Standard Investments.

“De sentimentgedreven aandelenrally laat scheurtjes zien”, aldus de marktvorser.

In Europa was het herstel dinsdagochtend van korte duur. Nadat meeste markten hoger van start gingen, leverden die aan het einde van de ochtend weer in. 

De Wereldgezondsheidsorganisatie WHO zei maandag dat het nog niet weet hoe de wereldwijde verspreiding van het coronavirus een halt moet worden toegeroepen, nadat het virus recent opdook in onder meer Zuid-Korea, Italië en Iran

In Italië heeft het virus inmiddels 7 doden geëist, terwijl het land drastische maatregelen neemt om de spreiding van virus onder controle te krijgen. In Zuid-Korea zijn inmiddels 8 coronadoden te betreuren en het aantal besmettingen loopt richting de 900.

Volgens de laatste gegevens zijn er inmiddels 80.289 besmettingen wereldwijd, waarvan er 2.704 gestorven zijn. 

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in de Amerikaanse Case Shiller huizenprijzenindex in december en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. 

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 51,34 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 55,48 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0842. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0855 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0852 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Macy's heeft het afgelopen kwartaal, ondanks een daling van zowel de omzet als de winst, toch beter dan verwacht gepresteerd. Macy's boekte in het vierde kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 777 miljoen dollar, in vergelijking met 1.287 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 340 miljoen dollar. Dat was 740 miljoen dollar vorig jaar. Het aandeel opent vermoedelijk 2,7 procent hoger.

CEO Ajay Banga van MasterCard zal in januari 2021 voorzitter van de raad van bestuur worden. Michael Miebach, die nu nog Chief Product Officer is, is inmiddels door de raad benoemd om de nieuwe CEO te worden. Dit besluit was unaniem. Het aandeel koerste in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent lager. 

HP heeft in afgelopen kwartaal minder winst geboekt ten opzichte van een jaar eerder, maar overtrof wel de eigen verwachtingen. In het kwartaal dat eindigde op 31 januari, kwam de omzet uit op 14,6 miljard dollar. Onder de streep restte een nettowinst van 678 miljoen dollar, hetgeen minder was dan de 803 miljoen dollar vorig jaar, maar wel meer dan de 388 miljoen dollar uit het kwartaal ervoor. HP kondigde ook een strategisch plan aan om meer waarde te creëren en gaat voor 15 miljard dollar eigen aandelen inkopen. Zo lijkt HP een overname door Xerox te willen frustreren. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 4 procent hoger. 

Home Depot zag afgelopen kwartaal de omzet op vergelijkbare basis met meer dan 5 procent stijgen en de winst liep ook harder op dan voorzien. De doe-het-zelf-keten verhoogde het dividend en zei voor het lopende boekjaar wederom te rekenen op meer omzet en winst. Het aandeel opent vermoedelijk hoger. 

Amazon.com lanceert zijn kassaloze "Go"-technologie in een grote supermarkt en is van plan om het systeem in licentie te verstrekken aan andere winkeliers.

Drugmaker Moderna heeft de eerste serie van zijn snel ontwikkelde coronavirusvaccin opgestuurd naar Amerikaanse overheidsonderzoekers, die de eerste testen op mensen zullen starten in de hoop zo een behandeling te vinden voor het coronavirus.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index verloor maandag 3,4 procent op 3.225,90 punten, terwijl de Dow Jones index 3,6 procent inleverde op 27.961,01 punten. Techbeurs Nasdaq daalde met 3,7 procent tot 9.221,28 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium