beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen weten niet te herstellen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen leverden dinsdag de winsten van vanochtend in en sloten opnieuw flink lager als gevolg van de onzekerheden rondom het coronavirus.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag 1,8 procent lager op 404,35 punten. De Duitse DAX liet een min zien van 1,9 procent op 12.790,49 punten. De Franse CAC 40 liet eveneens een daling van 1,9 procent zien met een stand van 5.679,68 punten. De Britse FTSE zakte dinsdag ook 1,9 procent naar 7.017,88 punten.

"De zorgen om de viruscrisis doen het sentiment geen goed en alle grote Europese beurzen zijn in het rood geëindigd", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

De opening van de handel leek dinsdag te duiden op een voorzichtig herstel, maar de opleving bleek van korte duur, een signaal dat de markt er nog geen vertrouwen in heeft dat de situatie rondom het virus niet verder verslechtert. "Beleggers vrezen dat in navolging van Wuhan ook veel Europese steden op slot gaan", aldus Madden.

De marktvorser wees op luchtvaartmaatschappijen met een sterke focus op Europa, waaronder EasyJet en Ryanair. Op maandag gaven de luchtvaarders al flink terrein prijs en ook vandaag waren de verliezen groot. "Dit vertelt beleggers alles over het huidige sentiment rond de toeristische sector", zo stelde Madden.

De Duitse economie heeft in het vierde kwartaal 2019 ook in de meest recente raming een pas op de plaats gemaakt in vergelijking met een kwartaal eerder. Frankrijk liet over februari een stabiel ondernemersvertrouwen zien.

Olie noteerde dinsdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 1,5 procent in het rood op 50,47 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 54,79 dollar werd betaald, een verlies van 1,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0874. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0858 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0852 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

SIG, een Britse internationale leverancier van isolatie, dakbedekking en bouwproducten, verloor in Londen maar liefst 17,9 procent nadat zowel de CEO als CFO van het bedrijf opstapte. De opvolgers werden direct bekendgemaakt. Het aandeel kreeg in de afgelopen maanden al meerdere klappen te verwerken, na winstwaarschuwingen in oktober en januari. "Er is snel een transformatieplan nodig om de schade te herstellen", aldus Madden.

Het activistische fonds Third Point van Dan Loeb heeft een belang van 5 procent genomen in de Britse verzekeraar Prudential en wil dat het bedrijf zich opsplitst. Third Point wil dat de Amerikaanse en Aziatische divisie aparte entiteiten worden. Madden wees erop dat de activistische belegger wil dat Prudential minder dividend gaat uitkeren, om meer te kunnen investeren in de eigen activiteiten. Het aandeel Prudential verloor 2,7 procent.  

In Europa leverde Commerzbank 5,8 procent in, terwijl cruiserederij Carnival 3,4 procent daalde.

Een van de weinige stijgers, bleek chemiebedrijf Arkema dat 6,4 procent won in Parijs, nadat persbureau Bloomberg meldde dat het overweegt activiteiten af te stoten. De activistische investeerder Elliott Management nam recent een belang in Arkema.        

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten tot 1,4 procent lager.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen