beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen opnieuw in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag richting het middaguur opnieuw lager. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,3 procent tot 399,26 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,6 procent op 12.584,83 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,0 procent op 5.622,16 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,7 procent lager op 6.971,89 punten.

De verspreiding van het coronavirus houdt beleggers onverminderd bezig. Marktanalist Michael Hewson vreest dat de wereldwijde economische groei weleens tot stilstand kan komen als gevolg van de virusuitbraak. "Consumenten gaan mogelijk minder spenderen en de toeleveringsketens worden geraakt doordat werknemers en consumenten thuisblijven."

In de afgelopen twaalf maanden waren het volgens Hewson juist de consumenten die de economische groei in stand hielden. 

Volgens Hewson moeten beleggers zich voorbereiden op de nodige "onvermijdelijke" omzet- en winstwaarschuwingen in de komende weken en maanden, nu grenzen worden gesloten, reisbeperkingen worden opgelegd en steden op slot gaan. Vanochtend temperden Adecco, Danone en Lufthansa bijvoorbeeld al de verwachtingen.

"Het lijkt erop dat de omzetwaarschuwing van Apple vorige week de kanarie in de kolenmijn was", aldus Hewson. "Hoewel er enigszins geruststelling is dat de groei van het aantal besmettingen in China lijkt af te vlakken, stijgt het aantal besmettingsgevallen in Europa." 
Ook in Spanje is nu het coronavirus geconstateerd, terwijl in de Verenigde Staten een pandemie ook niet wordt uitgesloten door de Centre for Disease Control and Prevention (CDC), aldus Hewson. In de VS zijn 57 besmettingen geconstateerd.  

"Dit contrasteerde met de optimistische uitlatingen van president Donald Trump en economisch adviseur Larry Kudlow, die stelden dat de uitbraak onder controle is en dat de Amerikaanse economie in goede gezondheid verkeert. "In tegenstelling tot de zorgen van de CDC, wil de Wereldgezondheidsorganisatie vooralsnog niet spreken van een pandemie."

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Franse consumentenvertrouwen in februari een pas op de plaats maakte.  

De euro/dollar noteerde op 1,0874. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0883 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,0874 op de borden. De olieprijzen daalden tot een procent.  

Bedrijfsnieuws

Deutsche Lufthansa voert enkele maatregelen door om de kosten omlaag te brengen in reactie op de voorziene impact van het coronavirus. "Het is nog niet mogelijk om te bepalen wat de exacte impact van de huidige ontwikkelingen zullen zijn op de winst”, aldus Lufthansa. De luchtvaarder wil meer inzicht geven op 19 maart, wanneer het bedrijf met de jaarcijfers komt. Het aandeel daalde met 2,2 procent. 

Peugeot heeft in 2019 stijgende resultaten geboekt, maar verwacht wel tegenwind op de Europese automarkt in 2020. Voor 2020 voorziet Peugeot dat de Europese automarkt met 3 procent zal krimpen en met 2 procent in Rusland, terwijl Zuid-Amerika vermoedelijk stabiel blijft. Peugeot mikt bij automotive op een aangepaste operationele marge van gemiddeld 4,5 procent tussen 2019 en 2021. Het aandeel steeg met 2,1 procent. 

Danone heeft in 2019 de winst onverwacht onder druk zien staan en gaf een nieuwe outlook af voor 2020. Het voedingsmiddelenconcern zegt voor 2020 te mikken op een groei van circa 5 procent van de recurrente winst per aandeel, met een vergelijkbare omzetgroei van 2 tot 4 procent en een recurrente operationele marge boven de 15 procent. Danone zegt ervan uit te gaan dat de economische omstandigheden in 2020 “bijzonder” volatiel en onzeker blijven en dat het coronavirus extra druk geeft op de wereldwijde economie. Het aandeel steeg 0,7 procent. 

Wolters Kluwer steeg na het openen van de boeken 2,5 procent. Volgens Barclays overtrof het databedrijf de verwachtingen, maar belooft 2020 wel minder autonome groei dan in 2019. ASMI won na cijfers 5,9 procent
Het aandeel Solvay gaf 3,4 procent prijs na cijfers. ING noemde vooral de vooruitzichten matig. 

Futures Wall Street
De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,9 procent in het rood.

De S&P500 index sloot dinsdag 3,0 procent lager op 3.128,21 punten, de Dow Jones index verloor 3,2 procent tot 27.081 punten na een volatiele handelsdag. De Nasdaq index verloor 2,8 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium