beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Fors lagere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel circa 3 procent in het rood.

In Europa en Azië was er ook sprake van een negatief sentiment. De aandelenmarkten blijven dalen als gevolg van de toenemende onzekerheid rond de economische impact van het coronavirus. 

"De verspreiding van het coronavirus in ontwikkelde markten zoals de Verenigde Staten en Europa vormt een uitdaging voor onze eerder afgegeven groeiverwachtingen, waarbij de schok toen hoofdzakelijk tot China beperkt bleef en de activiteit vanaf het tweede kwartaal van het jaar zou normaliseren”, aldus analisten van Barclays.  

De onverwachte renteverlaging van het Amerikaanse Federal Reserve lijkt ook niet het gewenste effect te hebben. Woensdag verlaagde de Fed de rente met 50 basispunten in de hoop de markt gerust te stellen. 

De markten raakten echter juist in paniek door de plotselinge renteverlaging.

Als de obligatiemarkt steeds meer rekening houdt met een nulrente bij de Fed, "dan maakt dit ons op korte termijn ongerust over de risicobereidheid", aldus analisten van Citigroup. 

Volgens Goldman Sachs zijn de keuzes voor de Fed ook niet eenvoudig. "De markten verwachten dat de Fed de rente blijft verlagen, dat de Fed aangeeft dat er verdere renteverlagingen zullen komen en bevestigt dat het niet van plan is die verlagingen af te bouwen, zelfs niet als de economische omstandigheden zouden verbeteren", aldus econoom Frances Donald van Goldman Sachs. 

Op macro-economisch vlak stonden enkele cijfers op de agenda, waaronder het officiële Amerikaanse banenrapport voor februari. Er kwamen vorige maand maar liefst 273.000 nieuwe banen bij. Economen ondervraagd door The Wall Street Journal hadden op slechts 175.000 nieuwe banen gerekend.

Conform verwachting daalde de werkloosheid van 3,6 naar 3,5 procent.

Analisten denken niet dat het banenrapport iets aan het sentiment zal veranderen. 

Verder kwam het Amerikaanse handelstekort in januari uit op 45,34 miljard dollar, terwijl een tekort van 46 miljard dollar werd verwacht. Een maand eerder bedroeg het tekort nog 48,6 miljard dollar. De import daalde in een hoger tempo dan de export.

Later vanmiddag staan de groothandelsvoorraden nog op de agenda.

Olie noteerde vrijdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 4,4 procent in het rood op 43,83 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 47,88 dollar werd betaald, een daling van 4,2 procent. Rusland is vermoedelijk niet akkoord gegaan met het voorstel van oliekartel OPEC om de olieproductie met nog eens 1,5 miljoen vaten per dag te verlagen.

De euro/dollar noteerde op 1,1310 Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1230 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1225 op de borden

Bedrijfsnieuws

De verkoop in de winkels van Costco is toegenomen, mede omdat consumenten vanwege het coronavirus zijn beginnen te hamsteren.

Gap heeft Sonia Syngal als nieuwe CEO benoemd. Ze zal op 23 maart intreden. 

Ook NXP Semiconductors is van plan een nieuwe topman aan te stellen in de persoon van Kurt Sievers. Hij is sinds 1995 werkzaam bij NXP en volgt CEO Richard Clemmer op. Die zwaait sinds 2009 de scepter bij het Eindhovense bedrijf met een notering aan de Nasdaq.

Volgens Starbucks betekende het coronavirus miljoen dollars aan gemiste inkomsten in China. De koffiereus is van plan de opening van nieuwe koffiezaken uit te stellen.

Slotstanden

De S&P 500 verloor donderdag al 3,4 procent op 3.024 punten. De Dow Jones index daalde 3,6 procent tot 26.121 punten en de Nasdaq leverde 3,1 procent in op een slot van 8.739 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen