beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen weten niet te herstellen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn er dinsdag niet in geslaagd om te herstellen van de forse klappen van maandag. De Stoxx Europe 600 eindigde 1,1 procent in het rood op 335,64 punten, de Duitse DAX leverde 1,4 procent in op 10,475,49 punten. De Franse CAC 40 sloot 1,5 procent in de min op een slot van 4.636,61 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 0,1 procent lager op 5.960,23 punten.

Maandag gingen de aandelenmarkten wereldwijd zeldzaam hard onderuit vanwege de aanhoudende zorgen omtrent het coronavirus en een onverwachte prijzenoorlog op de oliemarkt. Dinsdag leek een hersteldag te worden maar tijdens de middaghandel zakten de aandelenmarkten toch weer weg.

"Het was weer een volatiele dag", zag marktanalist David Madden van CMC Markets. De beurzen begonnen de dag optimistisch vanwege aangekondigde stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse president Donald Trump om het coronavirus te bestrijden, maar hielden het positieve gevoel niet vast, volgens Madden omdat de voorstellen van Trump vooralsnog niet zijn verwezenlijkt.

Analisten van Beacon Policy Advisors wezen erop dat de maatregelen nog weinig concreet zijn, anders had Trump ze wel aangekondigd tijdens zijn persmoment maandag, en dat onderhandelingen in het Amerikaanse Congres lastig worden.

Ondertussen blijft het virus zich verspreiden. Heel Italië zit inmiddels op slot in de hoop de uitbraak daar in te dammen. Na China is Italië het meest getroffen land ter wereld, met bijna 9.200 besmettingen.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de industriële productie in Frankrijk in januari met 1,2 procent is gestegen. Er was op een plus van 1,7 procent gerekend.

Uit de eurozone kwamen nieuwe groeicijfers over het vierde kwartaal van 2019. De groei bleek ten opzichte van een eerder gemelde 0,9 procent, met 1,0 procent iets beter. Op kwartaalbasis kwam de groei echter vrijwel volledig tot stilstand.

De olieprijs noteerde dinsdag 7,0 procent hoger, na de ongekende daling met 25 procent van maandag. De euro/dollar noteerde op 1,1338.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Post heeft in het vierde kwartaal van 2019 een licht hogere omzet geboekt en het bedrijfsresultaat met dubbele cijfers zien oplopen. De onderneming stelde over 2019 een 10 procent hoger dividend voor van 1,25 per aandeel. Het postbedrijf ziet tot nog toe een marginaal effect van het coronavirus voor DHL Supply Chain en DHL, maar verwacht significante gevolgen voor de divisies Global Forwarding en Express. Het aandeel won 6,1 procent.

Oliereuzen, maandag nog het kind van de rekening, deden dinsdag betere zaken, hoewel het herstel uiteindelijk beperkt bleef. BP, dat tevens een deel met het Franse TechnipFMC bekendmaakte, won 3,4 procent. Total steeg 1,7 procent en Royal Dutch Shell 3,7 procent.

Wanneer de impact van de corona-uitbraak nog veel langer aanhoudt, kan dit de Europese luchtvaartsector tot fusies dwingen, schreef Citigroup dinsdag in een analistenrapport. Volgens analist Mark Manduca raken de zes grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa "in een verbluffend tempo" geld kwijt, nu bedrijven en consumenten hun reisplannen afzeggen door de virusuitbraak.

De Europese Commissie schiet luchtvaartbedrijven wel te hulp met maatregelen. Zo behouden de maatschappijen hun zogenoemde slots ondanks dat ze momenteel niet alle afgesproken vluchten uitvoeren om die start- en landingsrechten te behouden.

Air France-KLM sloot dinsdag 1,9 procent lager. In februari vervoerde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij minder passagiers. Het vrachtvervoer steeg in dezelfde maand.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de indexen op Wall Street tot een procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium