beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Stevig herstel op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag fors hoger gesloten, nadat de zeer zware verliezen van maandag, maar het aanvankelijk stevige herstel was alweer deels verdampt op een volatiele handelsdag.

De Dow Jones-index steeg 4,9 procent of 1.167 punten tot 25.018 punten, herstellend van het verlies van 7 procent een dag eerder.  De S&P500 steeg ook 4,9 procent tot 2.882,23 en technologiebeurs Nasdaq werd 5 procent meer waard.

De grootste verkoopgolf sinds de crisis van 2008 werd dinsdag gepareerd door een voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump, om de inkomstenbelasting te verlagen. De aanvankelijke positieve reactie op beurs ebde weer weg, maar uiteindelijk zetten de koersstijgingen toch door.

Sinds 1952 is de S&P500-index tien keer eerder met 5 procent of meer gedaald op een maandag, en gemiddeld steeg de index de dag daarop met 4,2 procent.

Tump zei dat hij later dinsdag meer details zou geven over"een mogelijke verlichting van de inkomstenbelasting, een zeer substantiële verlichting, dat is groot, een groot getal", aldus persbureau AP. Even later tweette Trump dat volgens de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een stimuleringspakket mogelijk nog niet deze week klaar zou zijn. 

Maandag gingen de beurzen onderuit op de vrees dat de pogingen van de Amerikaanse regering om de epidemie in te dammen, ook ten koste zal gaan van de economische activiteit wereldwijd. De problemen werden vergroot doordat Saoedi-Arabië en Rusland vrijdag een prijsoorlog op de oliemarkt begonnen. Dit wekte vrees voor een kredietcrisis in de energiesector.

"Ik denk dat de beurs nog verder omlaag zal gaan, vooral omdat we geen goede beeld hebben van de verspreiding van het virus in de VS", zei chief investment officer Donald Calcagni van Mercer Advisors. Een belastingverlaging is geen oplossing voor de lange termijn, volgens hem. "Wat de markt echt wil zien is beter leiderschap vanuit het Witte Huis om het virus aan te pakken."

Italië heeft inmiddels het gehele land afgesloten en mensen mogen er hun stad niet meer uit zonder speciale toestemming. De draconische maatregelen werden genomen nadat het medische systeem was vastgelopen door het hoge aantal besmettingen. Italiaanse is het zwaarst getroffen land, na China, waar de epidemie na draconische maatregelen grotendeels achter de rug lijkt.

De olieprijs steeg 10 procent in New York, na de enorme daling van maandag, toen Saoedi-Arabië een prijsoorlog ontketende, na onenigheid met Rusland. Vergeleken met vrijdag is de olieprijs nog altijd 17 procent lager.

 De euro/dollar daalde 1,2 procent tot 1,1298.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in februari licht is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 104,3 in januari naar 104,5 afgelopen maand.

Bedrijfsnieuws

Luchtvaarders herstelden. American Airlines werd 15 procent meer waard, Delta Air Lines 4,5 procent en Southwest 4,4 procent. De twee laatste vliegmaatschappijen schroeven hun capaciteit terug in reactie op de uitbraak van het coronavirus.

Bedrijven die maandag stevig werden geraakt, zoals cruisemaatschappijen Carnival en Royal Caribbean Cruises, herstelden deels, met respectievelijk 10,5 en 6,9 procent.

Energie-gerelateerde aandelen als Exxon Mobil, Chevron en Occidental Petroleum eindigden ook hoger. ExxonMobil steeg 3,7 procent. Occidental steeg zelfs 15 procent. Chevron won 5 procent.

Het aandeel Tesla steeg 6 procent na een reeks koersdalingen voor de fabrikant van elektrische auto's.

Stitch Fix ging onderuit met 25 procent na teleurstellende cijfers.

Apple won 7 procent. Nieuwe data over het aantal mobiele telefoonleveringen in China in de maand februari impliceren een forse daling van de iPhone verkopen in het land, volgens analist Dan Ives van Wedbush. Apple waarschuwde zelf eerder al dat de verkopen dit kwartaal onder druk staan vanwege de impact van het coronavirus.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium