beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen houden winst niet vast

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag in de middaghandel opnieuw weggezakt, net als een dag eerder. De Stoxx Europe 600 eindigde daardoor 0,7 procent in het rood op 333,17 punten, de Duitse DAX daalde 0,4 procent tot 10,438,68 punten en de Franse CAC 40 sloot 0,6 procent in de min op 4.610,25 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 1,4 procent lager op 5.876,52 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets voelde woensdag als een déjà vu voor de beurzen, die sterk begonnen maar richting het slot toch weer in het rood doken.

"De zorgen [over het coronavirus] houden aan en dat creëert een negatief sentiment", aldus Madden.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de corona-uitbraak woensdag uitgeroepen tot pandemie. Inmiddels zijn wereldwijd ruim 121.000 mensen geïnfecteerd. In Europa wordt Italië het hardst getroffen. Daarom trekt Rome 25 miljard euro uit om de crisis te beteugelen. De beurs van Milaan sloot 0,3 procent in het groen.

De Europese Commissie beloofde een soortgelijk bedrag, via een investeringsfonds waarvan direct 7,5 miljard euro beschikbaar komt.

De Bank of England verraste de markt woensdag met een renteverlaging van 50 basispunten, tot 0,25 procent, om de Britse economie te beschermen tegen de impact van het coronavirus. Ook werden stimuleringsmaatregelen voor het Britse midden en kleinbedrijf aangekondigd. Volgens analisten van CMC zijn hiermee mensen en bedrijven met liquiditeitsproblemen beter geholpen.

Economen van Nomura vinden dat de Bank of England de rente met nog eens 15 basispunten moet verlagen. De beleidsvergadering die gepland staat op 26 maart komt daarvoor te vroeg, aldus Nomura, maar het daaropvolgende rentebesluit van mei juist te laat. Mogelijk zal daarom nog een noodvergadering worden gehouden in april, denken de economen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de economische groei in het Verenigd Koninkrijk in januari is gestagneerd, na een groei van 0,3 procent in december. Verder daalden de im- en export in januari, en kwam de productie in de Britse industrie licht lager uit in dezelfde maand.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,1276. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1327.

Olie werd ruim 2 procent goedkoper. Uit het rapport van EIA bleken de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden afgelopen week met 7,7 miljoen vaten zijn gestegen. De voorraden benzine en stookolie daalden wel.
 
Bedrijfsnieuws

Oliefondsen stonden woensdag weer onder druk. Royal Dutch Shell daalde 2,4 procent, BP 6,2 procent en Total 1,8 procent.

Ook luchtvaartaandelen werden flink verkocht. Lufthansa leverde 2,3 procent in, Air France-KLM 3,8 procent en Ryanair 3,9 procent. Easyjet eindigde 7,6 procent in de min.

Adidas heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer omzet en winst behaald. Het dividend werd verhoogd. De maker van sportkleding en schoenen waarschuwde wel voor de impact van het coronavirus, en dan vooral in China, waardoor de opbrengsten daar 1 miljard euro lager uit kunnen vallen. Adidas sluit ook problemen binnen andere Aziatische afzetmarkten niet uit. Het aandeel verloor 9,1 procent.

Telecom Italia is weer winstgevend geworden in zowel het vierde kwartaal van 2019 als in het gehele jaar dankzij kostenbesparingen. Het telecombedrijf wil, net als een jaar eerder, een dividend uitkeren van 0,01 euro per gewoon aandeel. Het aandeel steeg 4,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot stevig in het rood. De S&P 500 daalde 3,7 procent. De Dow Jones index en Nasdaq leverden 3 tot 4 procent in.
Met vriendelijke groet, kind regards

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium