beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs toch weer omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag weer gedaald, nadat dinsdag nog sprake was van herstel. Op een settlement van 32,98 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,38 dollar, of 4 procent minder waard.

Volgens marktanalist Ehsan Khoman van de Japanse MUFG Bank bevindt de oliemarkt zich vanwege de impasse tussen oliekartel OPEC en diens partners, en de verspreiding van het coronavirus op onbekend terrein. 

Enerzijds staat de vraag naar olie onder druk door het snel verspreidende coronavirus. Anderzijds ziet de markt zich volgens de analist geconfronteerd met een stijging aan de aanbodzijde, die een ommekeer betekent in de strategie van OPEC. Waar het beleid voorheen was gericht op een hogere olieprijs, is het nu gericht op het verdedigen van marktaandeel.

Met name voor het tweede kwartaal van 2020 sluit MUFG Bank langdurige prijsdruk niet uit en kan de olieprijs onder de 30 dollar per vat zakken en sporadisch zelfs onder de 25 dollar.

De olieprijs blijft vermoedelijk in een vrije val totdat de OPEC+ leden de strijdbijl begraven, sommige leden de productie weer gaan inperken of de Amerikaanse schaliebedrijven vanwege hun relatief hoge kostprijs de productie verlagen of zelfs stopzetten, aldus Khoman.

De OPEC waarschuwde woensdag in zijn maandrapport dat de vraag naar olie dit jaar vanwege de economische impact van het coronavirus met slechts 60.000 vaten per dag groeit, een neerwaartse bijstelling van ruim 900.000 vaten per dag. 

De Energy Information Administration zei in zijn maandrapport dat de Amerikaanse olieproductie in 2020 gemiddeld waarschijnlijk uitkomt op bijna 13 miljoen vaten per dag. De verwachte gemiddelde prijs voor een vat WTI werd verlaagd van 55,71 tot 38,19 dollar.

Afzonderlijk meldde de EIA dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week met 7,7 miljoen vaten zijn gestegen. De benzinevoorraden daalden met 5 miljoen vaten en de voorraden stookolie slonken met 6,4 miljoen stuks.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News