beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger na de rigoureuze verliezen van donderdag. De markt wacht op nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus, waarmee macro-economische data nog altijd een ondergeschikte rol spelen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 3,0 procent op 306,10 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 4,0 procent op 9.531,36 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 4,7 procent met een stand van 4.230,22 punten. De Britse FTSE won vrijdag 4,8 procent op 5.484,55 punten.

Duitsland en Frankrijk publiceerden vrijdag de definitieve inflatiedata over februari. In beide landen was sprake van een pas op de plaats.

De Verenigde Staten houden het vrijdag bij de publicatie van twee macrocijfers, namelijk de importprijzen over februari en het voorlopige consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan. De vertrouwensindex wordt ingeschat op 95,0 tegen 100,9 in februari. 

Olie noteerde vrijdag hoger. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 4,9 procent in het groen op 33,08 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 35,16 dollar werd betaald, een stijging van 5,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1171. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1170 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1189 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Air France-KLM heeft vandaag de eigen kas gestut. De koers van het aandeel van de geplaagde luchtvaartonderneming noteerde vrijdag 15,7 procent hoger. Ook sectorgenoten deden het goed, na de afstraffing van donderdag. Zo won Lufthansa 9,5 procent.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft toestemming gegeven voor het noodgebruik van een nieuwe coronavirustest van Roche. De farmaceut zag de koers van zijn aandeel vrijdag 8,9 procent stijgen.

RTL Group heeft in 2019 een hogere omzet en winst geboekt. RTL stelt over het afgelopen boekjaar een dividend voor van 4,00 euro per aandeel, wat gelijk is aan het voorgaande jaar. De koers van het aandeel liep 11,3 procent op.

In Londen, Frankfurt en Parijs stond het overgrote deel van de hoofdfondsen op winst, waarbij vooral de financials met stevige plussen in het oog sprongen na de zeldzaam hoge verliezen van donderdag. De aandelenkoers van Crédit Agricole won 9,2 procent, die van Deutsche Bank ging met 6 procent omhoog.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 3,9 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 6,3 procent tot 2.567,72 punten, de Dow Jones index verloor 6,8 procent op 21.942,28 punten en de Nasdaq noteerde 6,4 procent lager op 7.452,75 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium