beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Brussel staat klaar om economie te steunen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft een reeks maatregelen aangekondigd om de financiële impact van het coronavirus in te perken. Dit zei voorzitter Ursula von der Leyen vrijdagmiddag tijdens een nieuwsbriefing met vice-voorzitters Margrethe Vestager en Valdis Dombrovskis. 

De EU kan de ongekende uitdaging die het coronavirus is aan, aldus Von der Leyen. "De EU als geheel moet vastberaden, gecoördineerd en eensgezind zijn". 

De voorzitter benadrukte dat het momenteel onmogelijk is om het virus een halt toe te roepen, maar dat het beleid erop gericht moet zijn om de verspreiding te vertragen.

"We weten allemaal dat het virus niet alleen gevaarlijk is voor onze gezondheid, maar ook onze economieën treft", voegde Von der Leyen er nog aan toe. "Het is een grote schok voor de wereldeconomie en de Europese economie". 

Daarom moeten er op alle niveaus "gedurfde en doortastende maatregelen" worden genomen, aldus Von der Leyen. 

Hoewel het een "tijdelijke schok zal zijn, moeten we samenwerken om ervoor te zorgen dat deze zo kort en beperkt mogelijk is en dat het geen permanente schade toebrengt aan onze economieën", benadrukte ze. 

De Europese lidstaten moeten aangemoedigd worden om "alle nodige maatregelen te nemen om de meest getroffen sectoren en burgers te ondersteunen". 

Daarom biedt de Europese Commissie "maximale flexibiliteit" ten aanzien van het verlenen van staatssteun en het stabiliteits- en groeipakket. 

"De ernstige verstoring van de Italiaanse economie als gevolg van het coronavirus zal de Europese Commissie ertoe brengen een breed scala aan staatssteunmaatregelen toe te staan om deze situatie te verhelpen”, aldus Von der Leyen.

Bovendien heeft de Europese Commissie maatregelen aangekondigd om meer liquiditeit in de markt te krijgen. Een pakket ter waarde van 37 miljard euro wordt gelanceerd om zo steun te geven aan de gezondheidszorg, de arbeidsmarkt en het midden- en kleinbedrijf in de getroffen sectoren. 

De bestaande instrumenten in de Europese begroting zullen ook gebruikt worden om het mkb te ondersteunen met liquiditeit als aanvulling op de maatregelen die op nationaal niveau worden getroffen. 

"De vandaag aangekondigde maatregelen hebben betrekking op de huidige situatie. Het is een belangrijk economisch pakket", vindt Von der Leyen. 

Zij benadrukte verder dat "de situatie zich zeer snel ontwikkelt", maar "wij zullen alles doen wat nodig is om de Europeanen en de Europese economie te ondersteunen". 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: EC