beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street herstelt richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag grotendeels hersteld na de slechtste sessie in ruim 30 jaar op donderdag. De S&P 500 steeg 9,3 procent tot 2.711 punten. De Dow Jones index won 9,4 procent op 23.186 punten en de Nasdaq ging 9,3 procent hoger tot 7.874 punten.

Donderdag waren de mondiale aandelenmarkten volledig in paniek door de steeds verdere verspreiding van het coronavirus en de maatregelen die landen nemen om besmettingen in te dammen.

Vrijdag weten de beurzen deels te herstellen, hoewel de onzekerheid aanhoudt.

"Totdat er fatsoenlijk wordt getest en er duidelijkheid komt over het COVID-19 virus in de VS, is het moeilijk een ommekeer [in het sentiment] te voorspellen", aldus marktstrateeg Tony Dwyer van Canaccord Genuity.

Volgens Dwyer zijn er bij een crash van de financiële markten drie fasen: paniek, opluchting en demoralisatie, oftewel een gemoedstoestand van hopeloosheid.

De marktvorser denkt dat deze fasen zich grotendeels al hebben afgespeeld en dat het nu een kwestie is van uitbodemen tot de weg omhoog weer wordt ingezet.

De Amerikaanse Federal Reserve pompte ook vrijdag tientallen miljarden in de markt, nadat donderdag al stevig werd ingegrepen om de liquiditeit te waarborgen. Volgens president Donald Trump is dat echter niet voldoende: hij riep de Fed vrijdag opnieuw op om de rente verder te verlagen. Ook wil Trump een verlaging van de loonbelasting vanwege de impact van de corona-uitbraak.

Trump kondigde verder de noodtoestand aan, zodat tientallen miljarden aan noodsteun vrij komt voor Amerikaanse staten en gemeenten.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in februari op jaar- en maandbasis zijn gedaald, net als de exportprijzen.

Het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dit meet, daalde in maart conform de verwachting, tot 95,9.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1109. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1194.

De olieprijs is vrijdag licht gestegen na een volatiele handelsdag. Op een settlement van 31,73 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,7 procent meer waard. Op weekbasis daalde de olieprijs echter ruim 21 procent.

Inmiddels bevindt de oliemarkt zich in contango, waarbij de prijs voor een korte termijn futurecontract lager ligt dan de prijs voor een contract met een latere expiratiedatum. 

Bedrijfsnieuws

Aandelen en sectoren die donderdag werden afgestraft, weten vrijdag deels herstellen.

Boeing, dat de twee voorgaande handelsdagen steeds 18 procent lager sloot, ging vrijdag 9,9 procent hoger.

De ban op vluchten van Europa naar de VS zette Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de voorbije dagen fors onder druk. United Airlines sloot donderdag bijna 25 procent lager. Delta Air Lines zag 21 procent van zijn waarde verdampen. Vrijdag noteerde United 12,3 procent hoger, terwijl Delta 13,8 procent won.

Delta maakte vrijdag bekend dat het de komende 30 dagen niet op Europa vliegt. De totale capaciteit wordt met 40 procent verlaagd.

Uitbater van cruiseschepen Carnival steeg vrijdag 17,4 procent, nadat het aandeel donderdag nog ruim 31 procent lager sloot. Royal Caribbean steeg 6,9 procent. Norwegian Cruise Line heeft al zijn geplande cruises tot 12 april uitgesteld. Het aandeel won 15 procent.

Financials doen het vandaag ook goed. Zo steeg American Express 19,3 procent en Goldman Sachs 17,8 procent. JPMorgan won 18 procent.
 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium