beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street wint wat terrein terug

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen hebben dinsdag een deel van het terrein teruggewonnen dat verloren ging bij de enorme koersdaling op maandag.

Wall Street kreeg steun van het Witte Huis, dat zich uitsprak voor een stimuleringspakket van 850 miljard dollar, en van de Federal Reserve, die kortlopende financiering gaat verstrekken aan bedrijven, om herfinancieringproblemen te voorkomen.

De S&P500-index sloot 6 procent hoger op 2529,19 punten. De Dow Jones-index won 5,2 procent en de Nasdaq Composite werd dik 6 procent meer waar.

Maandag sloot Wall Street nog diep in het rood met verliezen van meer dan 12 procent, nadat de Federal Reserve zondagavond onverwacht de rente nog eens flink verlaagde. Zowel in de VS als in Europa werden aanzienlijke hoeveelheden economische activiteit stilgelegd om de coronaviruspandemie te vertragen, die zich sinds januari vanuit China over de wereld heeft verspreid.

De koersen stegen nadat het Witte Huis zei stappen te overwegen om de impact van de virusuitbraak te beperken, waaronder uitstel van belastingbetalingen en stimuleringscheques voor Amerikaanse burgers. De financiële markten zullen niet worden gesloten, was ook de boodschap. 

President Donald Trump waarschuwde maandag dat de pandemie een recessie kan veroorzaken en nog tot diep in de zomer kan voortduren.

"Wie weet wat de komende paar dagen brengen", zei analist David Rosenberg van Rosenberg Research. "We hebben zes dagen gehad waarop de markt tenminste 4 procent hoger of lager was. Of we kunnen opveren door short-covering? Zeker. Wat we zeker kunnen verwachten is volatiliteit en de rentes die naar de vloer worden gedrukt. De markten zijn in feite kapot."

Rosenberg, die bekendstaat als somberaar, denkt dat de daling voor tweederde achter de rug is. Hij ziet de S&P500 dalen tot onder 2.250 punten.
 
Economisch nieuws was er over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, die in februari 0,5 procent daalden, wat een tegenvaller was. De industriële productie steeg juist 0,6 procent, wat beter was dan verwacht. Verder bleef het sentiment in de woningbouw positief en waren er meer vacatures in januari. 

De nervositeit bleef hoog.  

De olieprijs kelderde. Een mei-future West Texas Intermediate werd 6 procent goedkoper op 26,95 dollar. Gevreesd wordt voor meer reisbeperkingen in de VS vanwege het virus, na de inreisverboden vanuit Europa en China 

De euro/dollar daalde ook sterk en noteerde op 1,1001, 1,5 procent lager dan een dag eerder. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1170 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Amazon.com is van plan om 100.000 extra werknemers in de VS in dienst te nemen nu miljoenen mensen zich in een razendsnel tempo tot online leveringen richten. Het aandeel steeg 7 procent. 

Luchtvaarders gingen verder onderuit. United Airlines verloor 13,5 procent in waarde, American Airlines daalde 2 procent en Delta Air Lines leverde 11 procent in. 

Boeing heeft het Witte Huis gevraagd om op korte termijn in de bres te springen voor de luchtvaartsector, nu deze flink wordt geraakt door de coronacrisis. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vragen 50 miljard dollar aan financiële hulp van de regering. De vliegtuigbouwer kreeg een lagere rating bij S&P en verloor ruim 4 procent.

Dunkin' Brands sloot 7 procent lager. Het bedrijf gaat zijn restaurantservice beperken tot de drive-through bestellingen, om contacten met klanten te beperken vanwege het rondwarende virus.

Foot Locker sloot licht hoger. De retailer sluit zijn winkels de komende twee weken overal ter wereld en trok ook zijn winstverwachting voor dit jaar in. 

Walmart steeg 12 procent na een adviesverhoging bij Oppenheimer. Warenhuizen profiteerden van de hamsterwoede van consumenten, stelden de analisten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium