beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag lager in een markt die probeert rustiger vaarwater op te zoeken waar centrale banken alle beschikbare middelen en instrumenten inzetten om deze crisis te bezweren, zoals de Europese Centrale Bank vannacht een extra opkoopprogramma ter waarde van 750 miljard euro lanceerde.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een verlies van 0,5 procent op 278,30 punten. De Duitse DAX liet een min zien van 0,7 procent op 8.381,55 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,1 procent met een stand van 3.762,50 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,9 procent naar 5.034,85 punten.

Aanvankelijk leken de plussen die bij opening, zoals wel vaker in de voorbije dagen, stand te houden, maar die verwachting werd niet ingelost, omdat de markten nog in een te grote onzekerheid verkeren over de coronaconsequenties.

Het Duitse ondernemersvertrouwen over maart liet volgens Ifo een scherpe daling zien van 96,0 in februari naar 87,7 deze maand. Economen van ING constateerden dat de Duitse economie abrupt tot stilstand is gekomen.

Met deze cijfers verschuift de aandacht vandaag zich voor wat betreft de macro-economische agenda naar de Verenigde Staten met allereerst de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 14 januari, gevolgd door de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over maart en de leidende indicatoren over februari.

Olie noteerde donderdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 13,0 procent in het groen op 23,60 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 26,62 dollar werd betaald, een stijging van 7,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0790. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0850 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1090 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Credit Suisse heeft de in het vierde kwartaal van vorig jaar ingezette verbetering van zijn winstgevendheid kunnen voortzetten in het eerste kwartaal tot nu toe, ondanks de coronavirus-uitbraak en de volatiele markten die daarvan het gevolg zijn. De koers van het aandeel noteerde donderdag 1,8 procent hoger.

Burberry heeft de omzet fors onder druk zien komen te staan als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Over de laatste 6 weken daalde de omzet op een vergelijkbare basis met 40 tot 50 procent. Wereldwijd is 40 procent van het winkelbestand van Burberry op slot. De vergelijkbare omzet in het lopende kwartaal valt vermoedelijk 30 procent lager zal uit. Het bedrijf zag de koers met 3,3 procent dalen.

Lufthansa heeft donderdag de eerder afgegeven resultaten over 2019 bevestigd en blijft bij de eerdere beslissing om het dividend te schrappen vanwege de corona-uitbraak. Lufthansa zei dat de omvang van de coronacrisis nog niet in te schatten valt. Wel waarschuwde Lufthansa dat de verspreiding van het coronavirus een zeer grote impact zal hebben op de wereldwijde vraag naar vliegreizen. De koers steeg 5,9 procent.

ArcelorMittal brengt het productieniveau in Europa terug naar aanleiding van de coronacrisis. Het bedrijf vermelde geen financiële implicaties. UBS verlaagde donderdag het koersdoel voor ArcelorMittal van 18,00 naar 14,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Er ging donderdag 3,7 procent van de aandelenkoers af.

Citi Research heeft het koersdoel voor ASML verlaagd van 310,00 naar 275,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. ASML werd donderdag in Amsterdam 2,1 procent minder waard.

Aegon verwacht dat de geplande dividendbetalingen kunnen plaatsvinden, tenzij de situatie rond het coronavirus aanmerkelijk verslechtert met navenante effecten op de financiële markten. Aegon boekte een koerswinst van 8,3 procent.

De beurs in Parijs oogde donderdag relatief in goede doen met Unibail-Rodamco als 'hoogvlieger' met een koerswinst van 6,3 procent. Het aandeel Airbus ging zelfs met 8,2 procent omhoog.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,3 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 5,2 procent lager op 2.398,45 punten. De Dow Jones index verloor 6,3 procent op 19.898,92 punten en techbeurs Nasdaq leverde 4,7 procent in op 6.989,84 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium