beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street gaat weer lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet, omdat beleggers ongerust blijven over de corona-uitbraak, ondanks grootschalige steun van centrale banken en overheden in de VS en Europa.

Een halfuur voor de openingsbel stonden de futures op de toonaangevende S&P 500 index circa 2 in het rood.

De stemming blijft somber, ondanks een reeks maatregelen van de centrale banken in de Verenigde Staten en Europa, die moeten zorgen voor voldoende liquiditeit op de financiële markten.

Ook stemde de Amerikaanse Senaat woensdag in met een noodplan ter bestrijding van de coronacrisis. erknemers kunnen hierdoor rekenen op betaald verlof en men kan zich gratis laten testen op besmetting met het coronavirus.  

De Europese Centrale Bank lanceerde woensdagavond een opkoopprogramma ter waarde van 750 miljard euro.

De pandemie blijft zich verspreiden over de wereld. Er zijn ruim 222.000 besmettingen wereldwijd met het virus bevestigd. In China, waar de uitbraak begon, lijkt de ziekte inmiddels onder controle.

"Als de besmettingen in de komende drie tot zes weken pieken en het stimuleringspakket groot genoeg is, kunnen we een bodem in de aandelenmarkt verwachten,” aldus Thomas Hayes, voorzitter van Great Hill Capital, een hedgefonds gevestigd in New York.

Voorbeurs stonden er in de VS twee cijfers op de macro-agenda. Na publicatie hiervan kregen de markten een nieuwe tik.
 
De Philadelphia Fed-index kelderde dan ook van 36,7 positief in februari tot 12,7 negatief in maart. Na het verrassende herstel van het sentiment in de voorgaande maand, verwachten de meeste ondernemers nu weer krimpende industriële bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg juist fors, met 70.000 naar 281.000. Economen rekenden vooraf op 220.000.

De olieprijs steeg, na de afstraffing op woensdag. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 7,7 procent tot 22,43 dollar, terwijl een mei-future Brent 3 procent duurder werd op 25,60 dollar. De prijs voor een vat West Texas Intermediate daalde woensdag nog meer dan 24 procent tot 20,37 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0755. Daarmee verliest de Europese munt opnieuw fors terrein op de Amerikaanse, namelijk 1,6 procent. Beleggers vluchten in contanten, nu de aandelenkoersen hard dalen. En volgens valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe geldt de greenback dan als ultieme veilige haven, zoals altijd tijdens een crisis.
 
Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0943 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1090 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Boeing daalde 6 procent in de handel voorbeurs. Beleggers zijn niet gerust over het steunpakket van de Amerikaanse overheid, dat de luchtvaartindustrie overeind moet houden.

Starbucks denkt dat het de pandemie kan weerstaan. Tijdens de jaarvergadering zei CEO Kevin Johnson dat de ervaring van de koffiebarketen in China helpt om met de situatie in de VS om te gaan. Hij sprak van een tijdelijke tegenslag.

General Motors, Ford en Fiat Chrysler hebben besloten om hun Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse fabrieken tijdelijk te sluiten vanwege het coronavirus.

Ook Harley-Davidson besloot om de fabriek tijdelijk in het slot te gooien.

Ford stond 3,5 procent lager, nadat een analist van Benchmark zei dat het dividend waarschijnlijk wordt geschrapt. Ook General Motors opent naar verwachting 3 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 5,2 procent lager op 2.398,45 punten. De Dow Jones index verloor 6,3 procent op 19.898,92 punten en techbeurs Nasdaq leverde 4,7 procent in op 6.989,84 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium