beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street pessimistisch het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag met stevige verliezen gesloten. De S&P 500 daalde 4,3 procent op een slot van 2.305 punten. De Dow Jones index verloor 4,6 procent tot 19.174 punten en de Nasdaq leverde 3,8 procent in tot 6.880 punten.

Vrijdag gingen de Amerikaanse indexen nog hoger van start, maar ze zakten behoorlijk weg toen de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, aankondigde dat werkenden vanaf nu zoveel mogelijk thuis moeten werken vanwege het coronavirus. In Californië en Illinois mogen inwoners alleen nog de straat op om boodschappen te doen en moeten ze voor de rest thuis blijven. De regering Trump kondigde aan dat het met buurland Mexico heeft afgesproken om niet-essentiële reizen tussen de twee landen voorlopig te verbieden.

De drie grote indexen beleefden de slechtse week sinds 2008 en analisten van Goldman Sachs berekenen dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal mogelijk met liefst 24 procent kan krimpen als gevolg van de coronauitbraak.

Desondanks is het sentiment wel wat gekalmeerd, volgens marktstrateeg Seema Shah van Principal Global Investors. "Alle maatregelen die centrale banken de afgelopen week hebben genomen, werken door in het [financiële] systeem en verbeteren de liquiditeit."

Amerikaanse macro-economische publicaties waren vrijdag schaars. De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari harder dan verwacht gestegen. De verkoop van bestaande woningen nam ten opzichte van januari met 6,5 procent toe naar een geannualiseerd aantal van 5,77 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf gemiddeld op 5,5 miljoen woningen.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0645. De olieprijs is vrijdag weer stevig gedaald. Op een settlement van 22,53 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,69 dollar of 10,6 procent minder waard. Op weekbasis verloor de olieprijs zo'n 29 procent. Nooit eerder daalde de olieprijs zoveel op weekbasis.

Bedrijfsnieuws

Tiffany & Co rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,66 dollar per aandeel op een omzet van 1,36 miljard dollar. Aangepast lag de winst per aandeel op 1,80 dollar. Analisten rekenden op een aangepaste nettowinst van 1,76 dollar per aandeel en een omzet van 1,36 miljard dollar. Het aandeel sloot 0,4 procent in de min.

JC Penney sloot 10,3 procent lager, omdat de Amerikaanse retailer de outlook voor het huidige boekjaar heeft ingetrokken en zijn geplande analistendag uitstelt vanwege het coronavirus. De warenhuisketen ging voor het huidige boekjaar in eerste instantie nog uit van een stijging van de aangepaste EBITDA met 5 tot 10 procent. De retailer voorzag al wel op vergelijkbare basis een omzetdaling van 3,5 tot 4,5 procent.

General Mills verloor 1,6 procent. Het concern meldde dat de distributie goed werkt, ondanks de sterke toename van de vraag als gevolg van het coronavirus. General Mills voegde eraan toe er vanuit te gaan dat dat zo zal blijven.

Snap won 6,6 procent, na een adviesverhoging van Wells Fargo. Hoewel het social mediabedrijf niet immuun is voor het coronavirus, verwachten de analisten dat Snap in vergelijking met sectorgenoten minder gehavend uit de crisis zal komen.

Zoom Video Communications profiteert vrijdag van het feit dat steeds meer Amerikanen thuis moeten werken en de software van het bedrijf gebruiken voor teleconferenties. Het aandeel steeg 5,5 procent.

AT&T verloor 8,7 procent, nadat het telecombedrijf aankondigde het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 4 miljard dollar te annuleren.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium