Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, ondanks een akkoord over een omvangrijk steunplan. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,9 procent in het rood.

Terwijl de aandelenmarkten aanvankelijk erg positief reageerden op het nieuws dat een 2.000 miljard dollar aan stimuleringen door de Amerikaanse Senaat goedgekeurd is, verloren de beurzen weer terrein richting de lunch.

Marktanalist Naeem Aslam van Avatrade denkt dat het noodpakket al voor een groot deel is ingeprijsd door beleggerss.  

Tock is het pakket volgens analist Paul Sandhu van BNP Paribas Asset Management "zeker een stap in de goede richting". 

"Wat we direct nodig hadden was een economische buffer die het neerwaartse risico voor de komende drie of vier maanden opvangt, terwijl het virus hopelijk begint te verdwijnen", voegde Sandhu toe.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 2,2 procent tot 23,48 dollar, terwijl een mei-future Brent 3,5 procent goedkoper werd op 26,20 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0826. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0793 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0785 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Target trok de verwachtingen voor 2020 in vanwege de onzekerheid rond de impact van het coronavirus. Ook is besloten te stoppen met het inkopen van eigen aandelen. CFO Michael Fiddelke benadrukte hoe belangrijk een sterke balans in deze tijden is. Er wordt een openignsverlies van een half procent voorzien.

Facebook ziet een enorme stijging in het gebruik van zijn diensten vanwege het coronavirus, maar waarschuwde dat de toegenomen activiteiten niet leiden tot hogere opbrengsten. Het aandeel opent vermoedelijk een procent lager.

Nike boekte in het derde kwartaal minder winst, door hogere kosten en dito investeringen. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat liep tot 29 februari, bedroeg de winst 847 miljoen dollar, of 0,53 dollar per aandeel.  Een jaar eerder was dit nog 1,1 miljard dollar of 0,68 dollar per aandeel. Toch opent het aandeel mogelijk meer dan 9 procent hoger. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan door analisten voorzien.

Amazon.com beschuldigde het Pentagon ervan dat het de herziening van een enorme cloud-computing deal probeerde te manipuleren om de toekenning van het contract aan rivaal Microsoft te kunnen gunnen.

Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio tot 2021 zal flinke gevolgen hebben voor de mediagiganten Comcast en Discovery, waardoor de twee bedrijven dit jaar ten minste een miljard dollar aan advertenties mislopen.

Occidental heeft de salarissen voor zijn Amerikaanse werknemers tot 30 verlaagd in een poging om de kosten terug te brengen, volgens een interne e-mail die door The Wall Street Journal werd ingezien.

Uber klaagde Los Angeles dinsdag aan, waardoor een meningsverschil tussen de twee partijen over het verzamelen van gegevens nu defintief lijkt geëscaleerd. Uber is fel gekant tegen een regel in LA die het delen van realtime data belemmert.

Slotstanden 

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 9,4 procent hoger op 2.447,33 punten. De Dow Jones index eindigde 11,4 procent in het groen op 2.112,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 8,1 procent tot 7.417,86 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE