Nieuws Buitenland

Amerika mogelijk al in recessie - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie zit mogelijk al in een recessie, maar als het coronavirus onder controle is dan lonkt een flink herstel. Dit zei voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve donderdag in een interview met de Amerikaanse televisiezender NBC. 

De Federal Reserve treft daarom momenteel ongekende maatregelen. 

Volgens de voorzitter is de taak van de Fed om ervoor te zorgen dat alle bedrijven steun kunnen krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van noodleningen. 

"Als het gaat om deze leningen, zullen we niet zonder munitie komen te zitten. Dat gebeurt niet", benadrukte Powell tijdens zijn optreden in het programma Today Show. 

Door nu ongekende maatregelen te nemen, denkt de Fed dat de economie straks vlotter zal herstellen.

"Er kan ook een flink herstel komen", aldus de centraal bankier. Maar het is lastig om te zeggen wanneer dit zal gebeuren. "Het virus gaat hier het tijdschema bepalen", aldus Powell.

De Fed heeft eerder deze maand ook al de rente tot bijna nul verlaagd.

Verder stemde de Amerikaanse Senaat vannacht unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. De wet moet vrijdag nog wel worden goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Federal Reserve