beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street eindigt flink hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag stevig in het groen gesloten. De S&P 500 steeg 6,2 procent op een slot van 2.630 punten. De Dow Jones index sloot 6,4 procent hoger op 22.552 punten en de Nasdaq won 5,6 procent tot 7.798 punten.

De aandelenmarkten in New York wisten na de opening op te klimmen na een zeldzaam TV-interview met de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, die op de Amerikaanse zender NBC zei dat de centrale bank alles zal doen wat nodig is om de economie in de VS weer op de rit te krijgen wanneer de coronacrisis voorbij is. 

"Beleggers zijn enthousiast over de beleidsmaatregelen die wereldwijd worden genomen", aldus econoom David Rosenberg van Rosenberg Research & Associates, maar volgens hem zijn macro-economische data, zoals donderdag de steunaanvragen, desondanks ontmoedigend.

Volgens Rosenberg is de markt nog zeer kwetsbaar en zijn er weinig tekenen dat het sentiment op korte termijn veel optimistischer wordt. De econoom is wel iets minder negatief over de outlook na het tweede kwartaal door de noodsteun die overheden en centrale banken bieden.

De Amerikaanse Senaat stemde vannacht in Washington unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. Het Huis van Afgevaardigden stemt vrijdag naar verwachting over de wet, waarna president Donald Trump deze kan ondertekenen. Volgens minister van financiën Steven Mnuchin duurt het vervolgens nog zo'n drie weken voor Amerikanen de eerste steun ontvangen.

Op macro-economisch vlak was er donderdag veel aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Die liepen in de week eindigend op 21 maart op naar liefst 3,3 miljoen stuks. Dat lijkt te duiden op een werkloosheid van circa 10 procent, volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank. 

Volgende week vrijdag wordt in de VS het banenrapport over maart gepubliceerd, maar Marey twijfelt of dit rapport wel een representatief beeld zal geven, omdat het gebaseerd is op interviews met werkgevers die doorgaans halverwege de maand worden afgenomen. "Daarmee blijft een deel van de effecten op de arbeidsmarkt buiten beeld", aldus de analist.

De euro/dollar noteerde op 1,1040. De olieprijs is donderdag toch weer fors gedaald. Op een settlement van 22,60 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,89 dollar of 7,7 procent minder waard.

Bedrijfsnieuws

Rich Williams is opgestapt als CEO van Groupon en ook chief operating officer Steve Krenzer heeft zijn functie neergelegd. De reden van het vertrek van de twee bestuurders werd niet vermeld. Aaron Cooper, Groupons topman in Noord-Amerika, is door de raad van bestuur aangesteld als interim-CEO. Het aandeel steeg 4,0 procent.

Micron Technology boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 405 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel. De omzet daalde naar 4,80 miljard dollar. Analisten rekenden op respectievelijk 0,37 dollar per aandeel winst en een omzet van 4,69 miljard dollar. Voor het lopende kwartaal mikt Micron op 4,6 miljard tot 5,2 miljard dollar aan omzet. CEO Sanjay Mehrotra was optimistisch over de cijfers. Het aandeel ging 5,4 procent hoger.

Caterpillar heeft donderdag de outlook voor 2020 losgelaten en gewaarschuwd dat het resultaat in het eerste kwartaal en daarna door de coronacrisis wordt geraakt. De uiteindelijk effecten kunnen aanzienlijk zijn, maar zijn nog niet exact in te schatten. Meer details worden op 28 april verschaft, wanneer de resultaten over het eerste kwartaal bekend worden gemaakt. Het aandeel steeg 5,8 procent.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium