beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger in een markt die steeds meer bedrijven de noodzakelijke maatregelen ziet treffen om de coronacrisis het hoofd te bieden, overheden datgene ziet doen wat nodig is om de schade te beperken.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een winst van 0,7 procent op 312,80 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,0 procent naar 9.903,19 punten. De Franse CAC 40 noteerde een minnetje van 0,1 procent met een stand van 4.371,95 punten. De Britse FTSE won dinsdag 0,8 procent op 5.607,35 punten.
 
In China werden vandaag al de officiële inkoopmanagersindices over maart uitgebracht en die boden een stuk rooskleuriger beeld dan de getallen uit februari: er werd weer groei gerapporteerd met indices die weer boven de 50 uitstegen. Woensdag volgen de cijfers van Markit.

De consumentenprijzen van Frankrijk over maart vielen in een voorlopige versie 0,6 procent hoger uit, flink minder dan een maand eerder toen een stijging van 1,4 procent op jaarbasis werd gemeld. De Franse consumenten gaven in februari in tegenstelling tot wat er vooraf werd verwacht, zowel op maand- als op jaarbasis minder uit.

Duitsland maakte over vorige maand een werkloosheid bekend van 5,0 procent, waarmee de werkloosheid van het land stabiliseerde.

De Britten berekenden hun economische groei over vierde kwartaal in een definitieve versie op jaarbasis op 1,1 procent, terwijl er op kwartaalbasis geen progressie werd geboekt. De groei in heel 2019 van 1,4 procent was de laagste sinds de financiële crisis.

Over maart kwamen de consumentenprijzen in de eurozone weliswaar hoger uit, maar op jaarbasis tekende zich hier een vertraging af met een plus van 0,7 procent tegen een stijging met 1,2 procent in februari ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar drie cijfers, namelijk de ontwikkeling van de huizenprijzen in de grootste steden van het land in januari, de inkoopmanagersindex van de regio Chicago in maart en het consumentenvertrouwen over maart, zoals dat wordt gemeten door het Amerikaanse onderzoeksbureau The Conference Board.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 6,4 procent in het groen op 21,39 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 27,38 dollar werd betaald, een stijging van 3,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0973. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0993 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1015 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell verkeert in een staat van "aanzienlijk onzekerheid", vanwege de corona-uitbraak en de enorme volatiel olieprijzen, maar beschikt naar eigen zeggen over een sterke liquiditeit om de crisis het hoofd te kunnen bieden. De koers van het aandeel Shell noteerde dinsdag 5,5 procent hoger.

ArcelorMittal heeft de industriële activiteit in alle regio's waar het bedrijf actief is significant zien afnemen of verwacht dat deze onder druk komt te staan als gevolg van de corona-uitbraak en zal in reactie hierop de productie terugbrengen. De koers van het aandeel van de staalfirma steeg 6,6 procent.

AkzoNobel heeft vanwege de coronacrisis de outlook voor 2020 ingetrokken. Om de crisis het hoofd te bieden, neemt AkzoNobel allerlei noodzakelijke maatregelen, die onder meer moeten leiden tot lagere kosten op korte termijn. Ook focust het bedrijf op zijn kasstroom. Het aandeel daalde 2,3 procent.

AB InBev gaat obligaties ter waarde van 4,5 miljard euro uitgeven. Er kwam dinsdag 2,4 procent op de aandelenkoers bij.

Proximus kwam vandaag met een nieuwe strategie voor de langere termijn. De investeringen gaan omhoog en het dividend omlaag. Het aandeel won een half procent. 

HelloFresh steeg maar liefst 14,1 procent. De maaltijdbezorger heeft goede maanden achter de rug en denkt de marktverwachtingen voor het eerste kwartaal te zullen overtreffen.

L'Oreal heeft zijn outlook ingetrokken en stelt een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit in reactie op de coronacrisis. L'Oreal verwacht dat de omzet in het eerste kwartaal vijf procent lager zal uitvallen dan een jaar eerder, maar ziet wel "bemoedigende" signalen van herstel in de vraag uit China. Het aandeel leverde bijna 4 procent in.

Op alle beursvloeren was groen de dominante toonsoort. In de Duitse hoofdindex verloor alleen Beiersdorf 0,9 procent. In Parijs noteerden Bouygues, Safran, net als L'Oreal, minnen van meer dan 2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,7 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 3,4 procent in het groen op 2.626,65 punten, terwijl de Dow Jones index 3,2 procent won op 22.327,48 punten en techbeurs Nasdaq 3,6 procent bijschreef op 7.774,15 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen