beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op iets hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd licht in het groen.

Daarmee zet Wall Street de opwaartse trend van maandag voort, gesteund door positieve macro-data uit china, die een indrukwekkend herstel lieten zien van de Chinese economie.

De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg in maart van 35,7 naar 52,00, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 29,6 naar 52,3. "De standen van meer dan 50 betekenen niet dat de economie uit de problemen is. Maart was een veel sterkere maand, simpelweg vanwege de lage [index] niveau's in februari, toen het hele land effectief op slot zat", zei econoom Feya Beamish van Pantheon Macroeconomics. Desondanks komt haar prognose voor een krimp van het Chinese bruto binnenlands product in het eerste kwartaal met 8 procent wel degelijk onder druk te staan door deze beter dan verwachte inkoopmanagersindices.

"Wij blijven geloven in een door China geleid economische herstel en dit proces bevindt zich in de beginfase en zou moeten worden versterkt, mede dankzij een uitgestelde consumentenvraag", zei strateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management.

Daarnaast putten de markten wereldwijd steun uit het nieuws dat het aantal coronavirusgevallen is gestegen met 8,8 procent, wat voor de tweede dag op rij minder is dan 10 procent. Farmaceut Johnson & Johnson zei maandag dat het een kandidaat heeft voor een coronavirusvaccin dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.
 
In de Verenigde Staten staat de stand inmiddels op 164.610 geïnfecteerden. Het aantal sterfgevallen bedraagt inmiddels 3.170.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen huizenprijzendata van januari, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago en het consumentenvertrouwen in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,0966. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 4,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Conagra Brands kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het bedrijf dat verpakte voeding maakt, komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Er was vandaag nog geen handel in het aandeel.

Johnson & Johnson noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger, nadat de farmaceut maandag meldde een kandidaatvaccin te hebben tegen het coronavirus dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

Regis, de moedermaatschappij van Supercut, sluit al zijn kapperszaken en ontslaat een "substantiële meerderheid" van de werknemers tijdelijk. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 3,4 procent hoger op 2.626,65 punten. De Dow Jones index eindigde 3,2 procent in het groen op 22.327,48 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 3,6 procent tot 7.774,15 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium